Ministrul de Interne, Nicolae Moga, și-a anunțat, marți, demisia din funcție. Decizia a venit după cazul crimelor de la Caracal, unde lentoarea cu care au acționat autoritățile a dus la moartea a cel puțin două victime.

„În urma unei discuţii pe care am avut-o în această dimineaţă cu primul ministru al Guvernului României, doamna Viorica Dăncilă, am decis să mă retrag din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei instituţii în urma activităţii deficitare a unor angajaţi ai săi, care au fost destituiţi sau urmează să fie sancţionaţi”, a declarat Moga.

El a precizat că retragerea din această demnitate trebuie să fie văzută ca un nou început pentru minister.

”În cele şase zile în care am condus Ministerul Afacerilor Interne am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor în cazul tragediei de la Caracal. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oameni oneşti şi profesionişti din minister că vor reuşi să ducă la bun sfârşit munca pe care am început-o împreună şi le mulţumesc pentru colaborare. Îi mulţumesc doamnei prim-ministru pentru încredere şi trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile în viitor”, a pus Nicolae Moga.

Moga a depus jurământul ca ministru de Interne în 24 iulie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.