Actualul Ministrul de Interne, Carmen Dan a declarat, despre incidentul petrecut în dimineața zilei de vineri în care a fost implicat fostul parlamentar Cristian Boureanu, că reținerea acestuia nu este una fără motiv.

Aminitim că fostul parlamentar a fost reținut 30 zile pentru ultraj, în urma manifestărilor violente în care i-au fost solicitate documentele de identitate de către Poliția Rutieră. Carmen Dan subliniază faptul că măsura de reținere a lui Boureanu nu este întâmplătoare, adaugând faptul că polițistu a reacționat în urma comportamentului violent.

Am observat că cel care a iniţiat agresiunea a fost domnul Boureanu, nu poliţistului.  Poliţistul a reacţionat după ce a fost lovit. Dacă a procedat corect sau nu, sunt sigură că vor stabili anchetatorii. Pe de altă parte, sunt sigură că procurorul o să ia decizii înţelepte, iar măsura reţinerii nu a fost, din punctul meu de vedere, deloc o măsură întâmplătoare. Poliţistul este în stradă să aplice legea, nu să fie lovit, agresat”, a precizat ministrul de Interne.
De asemenea, aceasta și-a exprimat părerea în legătură cu polițistul care l-a amenințat pe fostul parlmentar cu dosar penal, întrebată fiind de o posibilă acțiune disciplinară împotriva organului de poliție, aceasta a subliniat că este important de reținut cine a a inițiat acțiunea violentă.

„Poliţistul a încercat să aibă un dialog cu domnul Boureanu. Aşa cum s-a constatat, nu a fost posibil şi domnul Boureanu a ales să lovească poliţistul. Poliţistul a reacţionat după ce a fost lovit. Este important să reţinem lucrul acesta. Sunt sigură că se va urmări cu atenţie dacă s-a respectat regulamentul, procedura”, a adăugat Carmen Dan.

În plus, ministru de Interne face referire și la gradul din ce în ce mai ridicat de incidente petrecute în trafic și a marcat importanța pe care o au polițistii în vederea securității tuturor cetățenilor.
„Să ne uităm la ceea ce se întâmplă pe stradă în ultima vreme şi la faptul că incidentele în trafic au crescut. Asta înseamnă că nu mai există un nivel ridicat al disciplinei în trafic şi poliţiştii rutieri trebuie să fie din ce în ce mai prezenţi în trafic. Din punctul meu de vedere, acţiunile noastre trebuie să fie concentrate în această direcţie şi în perioada următoare veţi vedea din ce în ce mai multe acţiuni ale poliţiştilor în trafic tocmai pentru că ne dorim ca cetăţenii şi participanţii la trafic să fie în siguranţă”, a declarat ministrul.