Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre decizia de majorare salarială în rândul cadrelor didactice, precizând că ministerul nu susține o astfel de măsură.

„Este vorba despre niște propuneri. Creșterile, conform proiectul legii salarizării, se vor introduce etapizat pe o perioadă de trei ani. Majorarea de 10 la sută nu e propunerea Ministrului Educației, ci o solicitare a sindicatelor. Nu este susținută de Minister”, a declarat Sorin Câmpeanu, potrivit b1.ro.

Ministrul a dezvăluit și impactul bugetar al acestei măsuri, iar Ministerul „susține propunerea sindicatelor”.

„Impactul bugetar ar fi de 840 milioane de lei anual pentru sectorul preuniversitar și de 140 milioane de lei pentru creșeterea în învățământul universitar cerută de sindicate. Poziția ministerului este reflectată de faptul că susține propunerea sindicatelor. (…) Trebuie să vedem și poziția Ministerului de Finanțe”, a mai declarat ministrul.

Întrebat dacă există bani pentru acestă creștere salarială, în condițiile în care mai multe sindicate au cerut remunerații mai mari, ministrul a precizat că „mi-aș dori foarte mult să răspund afirmativ. Până când nu vom avea o analiză bine fundamentată pe cifre nu pot răspunde afirmativ”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.