Căminul de la Colegiul de Industrie Alimentară Suceava a intrat în posesia Universității „Ștefan cel Mare”,  iar până în toamna anului curent, unitatea superioară de învățământ intenționează să îl reabiliteze în totalitate pentru a suplimenta numărul de locuri de cazare disponibile.

Căminul din curtea Colegiului de Industrie Alimentară  dispune de circa 200 de locuri de cazare, însă are nevoie de o reabilitare serioasă pentru a putea fi dat în folosință. Potrivit reprezentanților USV, imobilul va fi consolidat și mansardat, iar, în ceea ce privește confortul, vor fi amenajate băi la fiecare cameră sau la fiecare două camere.

În acest sens, ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, prezentă la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava cu  ocazia Olimpiadei Naționale de Informatică, a declarat în exclusivitate pentru Suceava Live că imediat ce va avea date concrete privind reabilitarea Căminului din curtea Colegiului de Industrie Alimentară va găsi și soluții pentru a finanța o parte din lucrări.

„Chiar dacă încă nu mi s-a solicitat, am înțeles că este un cămin care urmează să intre în reabilitare și cred că va trebui să contribuim și noi cu ceva pentru că nu cred că din venituri proprii Universitatea va reuși să îl reabiliteze. Mai întâi trebuie să vedem care este suma necesară realizării lucrărilor și apoi vom găsi soluții”, a declarat, în exclusivitate pentru Suceava Live, ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu.

În altă ordine de idei, ministrul Ecaterina Andronescu a vizitat din nou Universitatea suceveană și s-a declarat încântată de modul în care arată instituția superioară de învățământ. De altfel, ministrul apreciază și managementul USV.

„Universitatea „Ștefan cel Mare” este una pe care o prețuiesc foarte mult pentru că este  foarte serioasă. S-a dezvoltat gradual și temeinic, adică n-a sărit nicio etapă, ci le-a parcurs pe toate cu temeinicie. Ca urmare are și stabilitatea necesară și performanța care rezultă din temeinicia respectivă. Oricine, oricât de exigent ar fi, nu are cum să nu-i placă ceea ce vede aici”, a conchis ministrul Ecaterina Andronescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.