Consiliul Judeţean Suceava va contribui cu 11.500 de lei la manifestările organizate cu ocazia împlinirii a 50 de ani de învăţămînt superior la Suceava.

În perioada 10-13 octombrie la Universitatea ”Ștefan cel Mare” sunt așteptate  150 de personalităţi ale lumii academice din ţară şi din străinătate.  În cursul zilei de ieri rectorul  USV, Valentin Popa a precizat că programul evenimentelor va cuprinde sesiuni de comunicări şi vizitarea unor obiective turistice importante din judeţ.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie este așteptat pe 11 octombrie la şedinţa festivă dedicată aniversării a 50 de ani de învăţământ academic la Suceava. Tot atunci va avea loc și  Conferinţa Naţională a Rectorilor, care se desfăşoară pe 11 şi 12 octombrie unde și-au confirmat prezența ministrul delegat pentru învăţământ superior şi cercetare Mihnea Costoiu, parlamentari, oficiali din ministere precum şi oficialităţi locale.

Rectorul Popa a spus că în cursul zilei de miercuri, 9 octombrie, se vor desfăşura cupele USV ’50 la înot, fotbal, baschet precum şi crosul USV, cu punct de plecare din faţa Corpului A pe traseul străzilor Universităţii, Alexandru cel Bun, Mitropoliei, Ana Ipătescu, Ştefan cel Mare și retur.

Tot miercuri, pe o scenă amplasată în faţa corpului istoric vor evolua, începând cu ora 18.00, formaţii artistice ale universităţilor ucrainene din Cernăuţi şi Ivano Frankivsk, parteneri ai USV precum şi trupe sucevene precum Odyssey, momentul culminant fiind concertul formaţiei Zdob şi Zdub din Republica Moldova.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.