Ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a declarat că protestele din ţară din ultimele săptămâni nu au efecte economice negative pentru România, pieţele financiare fiind „obişnuite” cu astfel de manifestaţii în Europa, iar cei care susţin contrariul sunt fie neavizaţi, fie nu sunt bine intenţionaţi.

Astfel, întrebat dacă România a resimţit efectele protestelor din punct de vedere economic şi dacă statul se împrumută mai scump acum pe pieţele internaţionale, Viorel Ştefan a răspuns „clar nu”.

„Am auzit şi alte păreri. Ori sunt neavizate, ori sunt nu foarte bine intenţionate, acele păreri. Trebuie să înţelegem un lucru: ce se întâmplă în Piaţa Victoriei sau la Cotroceni sau în alte locuri, unde populaţia Bucureştiului sau a României iese în stradă şi face manifestări reprezintă exerciţii democratice cu care pieţele financiare sunt obişnuite”, a spus ministrul, relatează News.ro.

Pe 9 februarie, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, avertiza că protestele din ultimele zile au impact asupra stabilităţii monetare şi financiare, impact care se va simţi şi în creşterea economiei din acest an.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.