Raluca Prună, ministrul Justiției, prezentă la ceremonia deschiderii anului de formare inițială la Școala Națională de Grefieri – promoția 2016, le-a cerut ieri celor care vor urma anul acesta cursurile Școlii Naționale de Grefieri să contribuie la continuarea reformei sistemului judiciar.

Raluca Prună, ministrul Justiției sursa revista22.roSunteți aici în urma unei selecții riguroase, vă pregătiți pentru o profesie frumoasă, dar și grea. Nu trebuie să vă amăgiți, va fi greu, vă uitați probabil în jurul dumneavoastră și vedeți că societatea așteaptă mult de la justiție în general și justiția nu înseamnă numai magistrați, judecători și procurori, înseamnă și grefieri și mult mai mult decât atât. (…) Vă doresc o pregătire bună, vă doresc să nu vă pierdeți credința cu care ați intrat, probabil, în această școală și să contribuiți la continuarea reformei unui sistem judiciar asupra căruia și publicul în sensul larg proiectează foarte multe așteptări și succesul sau insuccesul depinde în mare măsură și de dumneavoastră. (…) Rămâneți așa cum sunteți acum: tineri și frumoși!”, a declarat Raluca Prună.

Raluca Prună a precizat că Ministerul Justiției a suplimentat, printr-o hotărâre de Guvern din aprilie, posturile de grefier cu 102.

Ideea este ca, la sfârșitul anului 2016, în decembrie, la data repartiției acestei promoții care începe astăzi pregătirea, sistemul judiciar să dispună de elementele necesare pentru a vă putea primi în profesie. Nu este simplu, mă gândesc numai la infrastructură și deja este o provocare. Finanțarea pe care Guvernul a pus-o la dispoziție într-o perioadă în care este o concurență destul de mare pe resurse nu a fost ușor de obținut, însă în cadrul acesta amplu de continuare a reformei sistemului judiciar, în strategia de dezvoltare a justiției ca serviciu public și în planul de măsuri aferent acestei strategii, plan care a fost adoptat de Guvern la începutul acestui an, statutul grefierului cu tot ceea ce presupune acest lucru, rolul grefierului în sistemul judiciar, organizarea, salarizarea acestei profesii ocupă un loc important și pentru că în acest Guvern, cel puțin, înțelegem să recunoaștem rolul important al grefierului prin alocarea de resurse bugetare, am reușit să finanțăm cele 100 de posturi suplimentare”, a menționat Raluca Prună.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.