Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a atras atenția miercuri, după ședința de guvern, asupra restricțiilor pe plan local în contextul în care seceta va continua în perioada următoare.

„Atenționările și apelurile vor veni în continuare, vor fi în continuare administrații locale care vor trebui să ia măsuri pentru asigurarea apei potabile pentru toți cetățenii pe termen mediu și lung. Restricțiile dispuse pe plan local vin în sprijinul refacerii rezervelor sau în sprijinul refacerii rezervelor în acele perioade înc are se aplică restricțiile. Sunt foarte multe localități care au sistemele de alimentare cu apă potabile construite pe un consum normal, fără alte scopuri. Mai ales în această perioadă trebuie să avem grijă de această resursă”, a spus ministrul Mediului, potrivit B1.ro.

Ministrul a vorbit și despre pericolul reprezentat de incendiile de vegetație:

„Am ridicat problema incendiilor de vegetație uscată, este un pericol uriaș. Fac apel la fermieri și la cetățeni să aibă mare grijă în folosirea focului.

Agricultorii să nu folosească focul în loc de recoltare sau cosit. Focul se extinde peste vegetația uscată, generează incendii în pădure”.

Ministrul a atras atenția că apa este risipită chiar și în cazul udării grădinii:

„Celula de criză se va ocupa de zonele afectate, de localitățile unde există lipsă de apă potabilă. Restricțiile pot viza domenii de activitate. Este la fel de mare risipa dacă apa este folosită pentru udarea grădinii. Ne pare rău de roșiile pe care le-am pus, apa de băut este scumpă, trecută prin procese de filtrare și tratare. Trebuie să avem grijă în această perioadă să o folosim doar pentru ce trebuie”, relatează psnews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.