Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor s-a i-a adresat Ministerului pentru Românii de Pretutindeni o interpelare, în care a cerut clarificări despre proiectul „Campioni Români în Diaspora”.

„«Centenarul 2018» a fost unul dintre obiectivele Programului de Guvernare – Politici pentru Diaspora, pentru îndeplinirea căruia Guvernul și-a propus o «abordare prin prisma păstrării și promovării ideii de apartenență la romanitate, promovarea imaginii României și educația tinerei generații în spiritul respectului față de valorile românești».
Astfel, Guvernul și-a asumat inițierea proiectului «Campioni România în Diaspora», care urmărește, în contextul anului Centenar, extinderea la comunitățile din diaspora a programului național «Campionii României în școală, liceu și universitate»”, a precizat deputatul Angelica Fădor.

Astfel, parlamentarul sucevean a solicitat Ministerului să precizeze care a fost bugetul alocat acestui program și câți elevi și studenți cu rezultate deosebite au beneficiat de premiile acordate în cadrul acestui proiect.
Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, îi răspunde Angelicăi Fădor, precizând că în anul 2018, în cadrul programului de finanțare au fost derulate 5 acțiuni proprii și au fost finanțate 29 de proiecte ale asociațiilor/parohiilor românilor de pretutindeni.
Pentru cele cinci acțiuni proprii ale MRP realizate în cadrul programului Centenar 2018 suma aprobată a fost de 865.225 de lei, iar pentru cele 29 de proiectele realizate cu finanțare nerambursabilă, ministerul a aprobat suma totală de 1.211.933,60 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.