Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat vineri, 8 martie, stadiul lucrărilor de la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți. Acesta s-a declarat mulțumit de modul în care firma de construcții își face treaba, spunâns chiar că lucrările ar putea fi terminate înainte de termenul final al acestora.

„Este unul din obiectivele de investiții de care, personal, sunt convins că nu vom avea probleme la execuție sau de întârzieri, ci din contră vom avea o surpriză plăcută. Constructorul este unul care ne-a demonstrat că se mobilizează”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

De altfel, ministrul Cuc a precizat că lucrările de la alte obiective importante din țară ar trebui monitorizate îndeaproape, cum sunt cele de la autostrăzi. În ceea ce privește centura Rădăuțiului, Cuc i-a dat girul de încredere constructorului.

„Evident că o să monitorizez și acest șantier, dar sunt convins că sunt alți constructori care merită o supraveghere mai atentă, pentru că aici lucrurile vor decurge repede și mă hazardez să spun că lucrările vor fi finalizate înainte de termen, fără alte costuri suplimentare sau palte probleme, așa cum avem parte în ceea ce privește autostrada”, a precizat Cuc.

Pe de altă parte, ministrul Cuc le-a transmis muncitorilor firmei care execută lucrările mult succes.

 „Bani sunt, capacitate de mobilizare este, așa că nu rămâne decât să vă doresc mult succes”, le-a transmis ministrul Transporturilor, constructorilor.

Trebuie precizat că în anul 2011, UMB Spedition a câştigat licitaţia pentru lucrările privind construirea şoselei de centură a municipiului Rădăuţi, proiect estimat la 100 de milioane de lei.

„Valoarea proiectului este de 82 de milioane de lei. Lucrarea are șapte poduri, două pasaje, dintre care două poduri mai mari, restul podurilor fiind de 10 și de 15 metri. Este împărțită în patru sectoare: sectorul R 1 care începe de la drumul de Suceava și se termină în drumul de Marginea; sectorul R 2 care începe din drumul de Marginea și se termină în drumul de Putna; sectorul R 3 de la drumul de Putna până la drumul spre Dornești, iar sectorul R 4 leagă drumul de la Dornești cu drumul de la Suceava”, a explicat dirigintele de șantier.

Dirigintele de șantier a adăugat că: „Centura este sub formă de inel și cuprinde toate drumurile de la periferia municipiului Rădăuți. Are 23 de podețe și 7 sensuri giratorii. Termenul de finalizare este 2021. Ne vom încadra în termen”.

Alături de ministrul Răzvan Cuc s-au aflat senatorul PSD Ioan, Stan, deputatul PSD Eugen Bejenariu, deputatul ALDE Ștefan Băișanu, prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, primarul municipiului Rădăuți Nistor Tătar și primarul de Volovăț, Vicol Ioan.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.