Un fost oligarh rus face dezvăluiri șocante. Leonid Nevzlin scrie pe Facebook că ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, ar fi suferit un atac masiv de cord și s-ar afla la Terapie Intensivă.

Acesta mai spune că 20 de generali ar fi ajuns în închisoare, la comanda lui Putin. Autoritățile ruse neagă însă, din nou, presupusa dispariție a lui Şoigu, pe care o pun pe seama propagandei ucrainene.

Rușii chiar au făcut publice noi imagini cu ministrul Şoigu care l-ar informa pe Putin, online însă, despre modul în care avansează războiul.

Şoigu a fost scos în afara jocului, scrie Leonid Nevzlin, fostul coproprietar al companiei petroliere Yukos, pe blogul său personal. Ministrul rus al Apărării ar fi ținut în viață doar de aparate. Dacă va supraviețui, Şoigu ar putea rămâne invalid, mai notează oligarhul. Totodată, scrie el, informații provenite din cadrul FSB, serviciul secret rusesc, spun că atacul de cord suferit de Şoigu nu ar fi venit pe cale naturală, sugerând o tentativă de asasinat.

Rușii neagă însă informațiile care circulă în mediul online şi precizează că ministrul Apărării apare inclusiv în timpul unei conferințe online cu Vladimir Putin. Şoigu se vede în imagini în momentul în care notează un ordin primit de la președinte.

Nu este prima oară când Serghei Şoigu dispare subit din viața publică, în plin război din Ucraina. În luna martie, el nu a fost văzut timp de două săptămâni, iar ultima oară când a apărut în public a fost la înmormântarea politicianului Vladimir Jirinovski, scrie antena3.ro.

Un general FSB a fost arestat de Garda Națională și un general al Gărzii Naționale a fost arestat de FSB, așadar există o mare tensiune, o mare presiune, o suspiciune generalizată”, mai spune Radu Tudor.

Totodată, liderul de la Kremlin şi-ar fi arestat 20 de generali. Aceeași sursă susține că ofițerii de top ar fi responsabili pentru furtul fondurilor destinate pregătirii invaziei Ucrainei. 10 miliarde de dolari ar fi fost furate de generali. Unul dintre generali a fost pus în arest la domiciliu, dar eliberat apoi, iar acum a ajuns în Dubai, alături de soția sa, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.