Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că România a contractat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal pentru sezonul următor. Numărul este cu un milion mai mic decât cel din sezonul anterior, când au fost contractate 2,5 milioane de doze, dar un milion au rămas nefolosite.

Întrebat miercuri seară, la Antena 3, despre vaccinul antigripal, ministrul Sănătăţii a afirmat că acesta a fost contractat şi va fi disponibil mai devreme decât anul trecut.

„El este contractat, în acest an va fi disponibil mult mai repede decât în anul precedent. Anul precedent, din păcate, nu s-au folosit un milion de doze de vaccin, s-au folosit doar 1,5 din cele 2,5 milioane de doze de vaccin. Anul ăsta începem cu 1,5 şi o să vedem dacă, în funcţie de disponibilitate, în funcţie de dorinţa publicului de informare şi de onestitate – să ştiţi că un lucru foarte important este fii onest, să spui adevărul – pentru că oamenii au nevoie de o ţară în care încrederea în autorităţi şi în sistemul de sănătate să nu fie dinamitată permanent, ci să fie construită”, a declarat Rafila, potrivit psnews.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.