Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că speră ca noile măsuri luate în sistemul de sănătate să oprească medicii să mai ia bani de la pacienți.

„Eu sper că odată cu majorarea salarială de la 1 martie aceste lucruri să se schimbe şi să nu mai auzim despre aceste lucruri. Nu cred că se vor schimba toate de la bun început, cred că lucrurile vor fi pe parcurs rezolvate. Creşterea salariilor e un pas important pentru că până la urmă hai să spunem că e o reparaţie faţă de cei care au lucrat atât de mult timp pe foarte puţini bani.

Majorări salariale au fost în ultimii doi ani, trei majorări succesive, dar înainte de asta, o asistentă medicală care lucra la patul bolnavului în Terapie Intensivă avea un salariu de 1.800 de lei net, până acum doi ani. Au fost majorări succesive acum, de la 1 martie vor fi şi alte majorări, până la urmă trebuie să şi reparăm moral ceva. Pentru că tot timpul avem pretenţie de la aceşti oameni care lucrează în sistemul medical, negândindu-ne că sunt şi ei oameni, au copii, au casă, au rate”, a spus Sorina Pintea.
De asemenea, ministrul a adăugat că speră ca mai mulți medici plecaţi în străinătate în ultimii ani să se întoarcă în țară odată cu majorările salariale şi a investiţiilor în aparatură medicală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.