Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, i-a răspuns deputatului  PNL de Suceava Angelica Fădor la interpelarea adresată la începutul lunii aprilie privind situația drumurilor din județul Suceava.

Astfel, ministrul Drulă a subliniat că podul peste râul Suceava din zona DN 2H va fi refăcut după ce toate etapele legale vor fi parcurse, în acest moment fiind în derulare procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări.

„La finalul sezonului rece s-au efectuat revizii pe toate sectoarele de drum de pe raza județului Suceava și s-au efectuat lucrări de reparații acolo unde situația a impus, pentru menținerea unei stări de valabilitate corespunzătoare.

În ceea ce privește podul peste râul Suceava din zona DN 2H, circulația pe acest obiectiv a fost restricționată anul trecut. La nivelul CNAIR SA se află în derulare procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări pentru refacerea podului. Documentația este în curs de aprobare la Consiliul de Conducere al Administrației Naționale Apele Române București. Ulterior obținerii avizelor și aprobărilor legale, prestatorul va întocmi proiectul tehnic și detaliile de execuție. Execuția lucrărilor va începe după obținerea avizelor, aprobarea proiectului și aprobarea finanțării de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Menționăm că, la nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iașise află în derulare procedura de atribuire a acordului cadru pentru execuția de covoare asfaltice cu terți. În ceea ce privește modernizarea drumurilor naționale din județul Suceava, vă transmitem atașat programul lucrărilor pentru anul 2021.

Dorim să vă aducem la cunoștință că, pentru perioada 1 aprilie – 30 iunie 2021 CNAIR SA a lansat programul de punere în ordine a rețelei de autostrăzi și drumuri naționale principale cu un volum ridicat. Acesta presupune  și acțiuni, precum badijonări pe suprafețe poroase, colmatări crăpături și rosturi la îmbrăcăminți cu lianți hidraulici, aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, balast, etc., îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire, decolmatări și desfundări șanțuri și rigole, defrișări plantații pe zonă și în spațiile verzi”, i-a transmis ministrul Cătălin Drulă deputatului PNL de Suceava Angelica Fădor.

Reamintim că, la începutul lunii aprilie 2021, deputatul  PNL de Suceava Angelica Fădor i-a adresat o interpelare ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, privind situația drumurilor din județul Suceava.

Deputatul sucevean a subliniat că județul Suceava are una din cele mai mari rețele de drumuri naționale din țară, totalizând circa 600 de kilometri. După această iarnă care s-a prelungit și în primăvară, ca urmare a procesului îngheț-dezgheț, mai multe tronsoane ale drumurilor naționale din județ au fost afectate și au apărut gropi.

„Ținând cont că urmează sezonul de vară, când în județ vin foarte mulți turiști, ar trebui ca drumurile naționale din județul Suceava să fie reparate pentru a asigura siguranța traficului rutier.

În aceste condiții, pentru că vremea permite efectuarea de lucrări vă întreb dacă:

-în programul de reparații prevăzut pentru acest an sunt alocate fonduri pentru refacerea carosabilului afectat de pe raza județului Suceava?

-există șanse ca podul care traversează râul Suceava la Milișăuți pe DN 2H să fie refăcut în acest an?

-ce program de modernizări de drumuri naționale există pentru județul Suceava în anul 2021?”, l-a întrebat deputatul Angelica Fădor pe ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.