Week-endul se apropie, liberul de 1 iunie şi el, însă românii nu vor avea putea face punte între duminică şi ziua de marţi pentru a se bucura de un sfârşit de săptămână prelungit.

Deşi marţi, 1 iunie, este liber legal, iar luni este zi lucrătoare, Guvernul a decis să nu facă punte. Totuşi, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus să cei care doresc un week-end prelungit îşi pot lua o zi liberă din concediu. În felul acesta, cei care doresc pot petrece de sâmbătă până marţi inclusiv.

„Discuţia este mai un pic mai delicată. Știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte, pot să își ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu, pentru a crea această punte.

Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu. Punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

 

 

Sursa: PS NEWS

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.