Un minor în vârstă de 16 ani s-a ales cu dosar penal după ce a furat mașina părinților săi, s-a urcat băut la volan și a fugit de polițiști în momentul în care aceștia au încercat să îl oprească în trafic

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un echipaj din cadrul Poliției Rădăuți – Compartimentul Rutier a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism marca BMW care se deplasa pe str. Calea Cernăuți, din direcția Rădăuți-Dornești, conducătorul auto neconformându-se și continuându-și deplasarea în viteză către Dornești.

S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, iar cu sprijinul echipajului de poliție din cadrul SPR3 Marginea, s-a reușit blocarea autoturismului după circa 6 km, pe raza loc. Dornești, după ce în prealabil autoturismul a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe acostamentul din partea stângă a carosabilului. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale la autoturism.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana lui M. C., de 16 ani, din loc. Dornești. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.

De asemenea, a rezultat faptul că autoturismul marca BMW aparține părinților minorului, de la care acesta l-a sustras cu scopul de a se deplasa pe drumurile publice, profitând de faptul că aceștia sunt plecați din localitate.

M. C.  a fost testat la fața locului, la ora 01.56, cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat o concentrație de 0.36 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „furt în scop de folosință”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.