La data de 25 iulie, ora 01.27, o tânără de 16 ani, din oraşul Liteni, a sesizat faptul că soţul ei, un bărbat de 29 de ani, a bătut-o şi a ameninţat că o omoară pe ea şi pe fiica lor de 3 luni.

Persoana vătămată avea semne vizibile de violenţă în zona feţei. Aceasta a arătat că a fost nevoită să fugă de acasă la locuinţa părinţilor săi. La solicitarea persoanei vătămate, poliţiştii au pătruns în forţă în locuinţa acesteia, însă pârâtul şi minora nu au fost găsiţi.

În timpul intervenţiei, o altă echipă de poliţişti l-a identificat pe bărbat la o locuinţă învecinată, unde era ascuns într-o cameră, împreună cu fiica acestuia.

Bărbatul a fost identificat, s-a manifestat agresiv, adresând injurii, astfel că a fost imobilizat prin folosirea forţei şi aplicarea cătuşelor şi condus la sediul Poliţiei Oraşului Liteni.

Minora a fost încredinţată mamei sale, în cauză întocmindu-se dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe” şi „ameninţare”.

La data de 25 iulie, în baza probatoriului administrat, a fost continuată urmărirea penală faţă de inculpat, pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi ameninţare, comise împotriva concubinei sale. Aceasta a fost examinată medico–legal, constatându-se că a suferit leziuni la nivelul capului şi toracelui, care necesită pentru vindecare 7 – 9 zile îngrijiri medicale.

Astfel, a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 ore faţă de autor, care a fost introdus în arestul preventiv al I.P.J. Suceava, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia că vor manifesta rigurozitate maximă în aplicarea legii, astfel de cazuri în care dezvoltarea fizică şi psihică a minorilor este pusă în primejdie nefiind tolerate. Se atrage atenţia celor care consumă alcool frecvent şi au un comportament violent în familie, că în astfel de cazuri poliţiştii nu vor ezita să dispună toate măsurile preventive, inclusiv cele privative de libertate pentru agresori.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.