Poliţiştii din oraşul Frasin au ales să pună în aplicare campania salvând suflete şi vieţile unor copii ignoraţi de propria familie.

La data de 18 octombrie 2016, ora 16:15, urmare a activităţilor de monitorizare şi în baza datelor şi informaţiilor deţinute, poliţiştii Poliției orașului Frasin, au identificat patru minori cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani, din orașul Frasin, (fraţi şi surori)  fără a fi însoțiți de vreo persoană majoră. Copiii au fost conduşi de poliţişti la sediul subunităţii, aceştia relatând faptul că mama lor de 43 ani, localnică, consumă zilnic băuturi alcoolice și nu se preocupă de creșterea lor.

În urma deplasării  poliţiştilor la locuinţa copiilor nu a fost găsită nici o persoană, iar în locuință au fost găsite condiții deficitare de trai, respectiv locuința nu era încălzită, iar minorii au susținut că mama lor i-a lăsat fără mâncare. Totodată, din discuțiile purtate cu vecinii nimeni nu a putut da relații cu privire la locul unde s-ar putea afla mama copiilor. Ulterior s-a luat legătura telefonică cu tatăl minorilor, căruia i s-au dat relații cu privire la aspectele constatate, iar acesta a declarat că se află la muncă în localitatea Moldova Sulița și nu poate veni la domiciliu, solicitând totodată luarea măsurilor legale cu privire la minori.

Având în vedere cele constatate și vârsta fragedă a celor 4 minori, aceștia au fost internați la Centru de Primire Minori în Regim de Urgență Suceava, până la clarificarea situației acestora.

De asemenea, au fost sesizaţi lucrătorii din cadrul Primăriei Orașului Frasin, Compartimentul Asistență Socială, pentru evaluarea situației minorilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările de către polițiștii Poliției orașului Frasin, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „rele tratamente aplicate minorului”, urmând a se dispune procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.