Parohia Argel din județul Suceava a informat că două icoane din Sfântul Altar al Bisericii din Brodina de Sus, mistuită de flăcări, au rămas intacte. Astfel, deși lăcașul de cult a ars din temelii, două icoane au rămas, ca prin minune, neatinse de flăcări.
„Iată cum Dumnezeu ne uimește de fiecare dată.
Două Icoane din Sfântul Altar al Bisericii din Brodina de Sus, mistuită de flăcări, au rămas ca semn al ocrotirii lui Dumnezeu.
Astfel de semne ne arată că, deși suntem în mijlocul flăcărilor, puterea lui Dumnezeu ne ocrotește.
Ne punem această întrebare, dacă Dumnezeu nu cruță sfântul Său locaș, oare noi ce șansă avem?”, au scris pe o pagină de socializare reprezentanții Parohiei Argel.

Reamintim că în seara zilei de miercuri, 13 ianuarie, în jurul orei 19:00 pompierii militari ai subunităților din Vicovu de Sus, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Vicovu de Sus, Straja și Brodina, au intervenit cu 10 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Brodina de Sus, comuna Izvoarele Sucevei.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat Biserica cu hramul „Sf. Arh. Mihail și Gavriil”. De asemenea, flăcările erau propagate și la clădirea cloptniței, aflată în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 0:10.

A ars în totalitate biserica, construită din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, cu bunurile din interior (obiecte de cult, cărți, veșminte preoțești, elemente de mobilier și altele). Au mai ars clădirea clopotniței, din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, obiecte de mobilier și alte bunuri din interior. S-au degradat clopotele, învelitoarea din tablă, elemente de tâmplărie, precum și camera centralei și centrala termică din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei provenite din sistemul de încălzire (centrală termică pe lemne).

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat structura de rezistență a clădirii clopotniței.

One Response

  1. Marian

    Bravo pompierilor de la suceava pentru eforturile depuse respectivele mele eu marian mujdei de la bistrita va respect misiunile și pe cea ce faceti pentru oameni

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.