O tânără de 19 ani care a intrat în stop cardio-respirator și apoi în comă, din cauza unei tumori extrem de rare, a fost salvată în mod miraculos de medicii din Iași. Mai mult, de pe patul de spital a reușit chiar să participe la cursurile online ale Facultății de Stomatologie, la care este studentă. Din cauza stării foarte grave, medicii îi dădeau puține șanse. Deși paralizase de la gât în jos, fata este acum recuperată în proporție de 90%.

„Salut, Maria! Ce faci? Dă-mi mâna, dă-mi mâna! Bravo! Și cealaltă! Hai, strânge-mă de mână! Strânge-mă de mână! Bravo! Mișcă și picioarele! Bravo! Felicitări!”

Medicul a venit la vizita de rutină a pacientei.

Maria are 19 ani și este din județul Suceava. În urma cu o lună a trecut pe lângă cel mai mare impas. A intrat în comă, în urma unui stop cardio-respirator.

Tumoră care i-a oprit inima și respirația

„Practic, i s-au oprit inima și respirația. A ajuns în urgență la Spitalul Rădăuți unde colegii de acolo i-au efectuat un computer tomograf și au constatat că există o tumoră la nivelul trunchiului cerebral și a măduvei cervicale care i-a determina această stare de comă”, explică Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași.

A fost transferată imediat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași unde medicii care au operat-o au descoperit că avea o tumoră extrem de rară care îi comprima centrii respiratori și cardiaci și îi punea viața în pericol.

„Toată echipa medicală nu i-au dat foarte mari șanse, pentru că starea era destul de gravă, dar Maria s-a dovedit a fi o luptătoare, zilele următoare și-a revenit din comă. Încetul cu încetul, deși paralizată de la gât în jos, mâini și picioare, a început să-și revină”, povestește managerul Lucian Eva.

„M-am trezit chiar foarte repede. Nu se așteptau să mă trezesc atât de repede, dar m-am trezit în trei zile și totul a fost bine. Recuperarea decurge foarte bine”, ne dă asigurări Maria Marici.

Medic: „Partea de miracol îi aparține”

E recuperată în proporție de 90%, la o lună după operație. A participat chiar din spital la cursurile online, de la facultate.

– Cu școala cum e?

– Bine! Online!

– Faci online? În ce an ești tu?

– În anul întâi!

– În anul întâi. La Stomatologie am înțeles!

– Da!

– Bravo! Și îți aduci aminte tot? Tot, n-ai pierdut nimic nicio informație, da?

„Noi n-am fost decât într-un punct critic al destinului ei, dacă doriți, dar partea de miracol îi aparține” –  este concluzia pe care o trage managerul Lucian Eva.

După prima intervenție chirurgicală, care a durat patru ore și a eliminat orice risc vital, Maria va mai avea nevoie de o a doua operație, la coloană.

Sursa: digi24.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.