Am mai scris despre peisaje incredibil de frumoase, despre lumi bucolice și atemporale, adevărate ferestre spre Rai. Am fost foarte bucuros să descopăr un asemenea loc la numai 100 de kilometri de Suceava, relativ aproape de Fundul Moldovei.

Există o legătură între locuri și oameni, o legătură de rezonanță deosebită, care face ca oamenii frumoși să se ducă în locuri frumoase. Nu am reușit să înțeleg încă dacă locurile distilează caracterul oamenilor sau oamenii descoperă asemenea locuri numai dacă merită, dar este mai puțin important, câtă vreme legătura există și este de necontestat.

Cum locul despre care vreau să vorbesc face subiectul unui clip de promovare al unei noi pensiuni de 5 stele, mă veți scuza dacă amân, pentru moment, amănuntele legate de poziția exactă, mai ales că acest articol este despre oameni și nu neapărat despre locuri. Am scris în ultima vreme mult și multe lucruri despre Bobby Stroe, un om extrem de complicat în felul său, tocmai pentru că arde la temperaturi de creuzet, implicat în orice fel de frumos îi vine la îndemână. Pe măsură ce acest om mi s-a revelat, cu fiecare nou amănunt cunoscut despre el, dorința mea de a cunoște mai multe despre el a crescut și astfel, într-o curgere normală a lucrurilor, am ajuns să văd de unde își trage acest om energiile.

Nu cred că există nimic întâmplător în viața oamenilor, totul se înscrie într-un lanț logic de opțiuni luate când a fost timpul, iar rezultatul acestor opțiuni este viața noastră prezentă. Totuși, există o legătură intrinsecă între locul unde trăiești sau locul în care te-ai născut și structura ta armonică, pentru că dacă omul sfințește locul, cu siguranță locul formează omul. Admiri pe câte cineva pentru felul în care își trăiește viața, de multe ori fără să înțelegi structura lui, numai ca să afli că provine dintr-un cătun rupt de lume, cățărat prin munți, un ținut care l-a călit și format în creuzetele pierdute ale dacilor.

Sunt locuri în țara asta unde, ascunse de deșertăciunile moderne, trăiesc comunități impermeabile la rău, într-o osmoză naturală cu împrejurimile. Poate nu toți își dau seama cât de frumos este totul în jurul lor, mai ales că frumusețea este mereu acolo, normală, dar frumusețea asta îi împiedică oarecum să se lase strâmbați de viață.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.