Sâmbătă 17 ianuarie, în cadrul zilelor Eminescu de la Gura Humorului a avut loc un recital al actorului Ion Caramitru.

Toate bune și frumoase dar, dacă stăm puțin și analizăm, parcă nu chiar așa de cum ar fi trebuit să fie. Mai întâi susnumitul recital a durat mai puțin de o oră, timp în care a mai și câtat clarinetistul Aurelian Octav Popa. Nu neagă nimeni valoarea Dlui Caramitru și nici talentul său la recitarea versurilor lui Mihai Eminescu, dar consider că un bilet de intrare de 60 de lei într-o urbe de mărimea Gurii Humorului merită mai mult de o jumătate de oră din timpul respectivului actor.
Nu e nici o mirare că nu s-au vândut toate biletele, 60 de lei însemnând mai mult decât venitul multor humoreni și chiar dacă alții câștigă ceva mai mult, sigur au găsit o modalitate mai bună să-i folosească. Pe mine m-a deranjat însă prestația Domnului Caramitru care ne-a impus să ascultăm muzică de clarinet fără să întrebe dacă ne place respectivul instrument. Consider lipsă de respect să anunți un recital de poezie și să vii cu plombe muzicale interpretate la un instrument nu tocmai plăcut. E ca și cum ai chema lumea la purcel de lapte și ai trata-o cu ciorbă de urzici.
Mă bucur că n-am bătut drumul la Humor pentru această reprezentație, altfel acest articol ar fi fost probabil mult mai acid.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.