În cadrul Congresului internațional 2016 „Pregătim viitorul promovând excelența” găzduit în perioada 3-5 martie de Universitatea „Apollonia” din Iași, prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, prorector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, critic literar de anvergură națională, i se va decerna titlul Doctor Honoris Causa al Universității „Apollonia”.

dhc_diaconu_1 usv.roManifestările universității ieșene s-au deschis joi, 3 martie, la Congress Hall Palas, sala Chopin, de la ora 17. După acest moment s-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa atât universitarului sucevean Mircea A. Diaconu, cât și prof. univ. dr. Mircea Ifrim, de la Academia de Științe Medicale, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România.

„Sunt onorat să primesc din partea Universității «Apolonia» această distincție de Doctor Honoris Causa. Decernarea se face cu prilejul unui congres internațional pe care ei îl orgnizează și se află la a 26-a ediție. A fost propunerea lor și sigur că, probabil că au avut în vedere anumite lucruri care țin de cărțile mele, de recunoașterea mea, așa că le sunt îndatorat și, firește, onorat în același timp”, a declarat pentru SuceavaLive Mircea A. Diaconu, prorectorul  Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Printre participanții la Congres se află membri ai Academiei Române, Academiei Oamenilor de Știință din România, Academiei de Științe Medicale, Academiei de Științe a Republicii Moldova. Participă și universitari de la Artuklu University Turcia, de asemenea universitari din Italia, Germania, Portugalia, Franța, Statele Unite, numeroase personalități ale vieții academice, culturale și științifice din țara noastră.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.