Mircea-Dinu Bordiniuc, medic specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă la Spitalul Judeţean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, îl contrazice pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a declarat că la unitatea spitalicească din Suceava nu a fost chemat personal medical aflat în izolare la domiciliu.

Reacția medicului vine după ce luni, 30 martie, au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul coronavirus. Toate cele 13 persoane, cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani, au fost internate în Spitalul Judeţean de Urgență Suceava, în mai multe secţii (nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie). Decesele au fost înregistrate în perioada 22- 29 martie 2020.

„Pacienta de pe chirurgie plastică nu era cu o afecţiune respiratorie, am certitudinea că a fost tratată de personal medical care trebuia să fie în izolare la domiciliu. Cer public să iasă în față acele persoane şi să facă totul public”, a transmis medicul Mircea-Dinu Bordiniuc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.