Mirela Adomnicăi, noul prefect al județului, este în același timp, și persoana de la care multe persoane au avut așteptări foarte mari. Chiar dacă încă de la început a gafat cu unele declarații în presă cu privire la Mina de Uraniu de la Crucea, oamenii au înțeles-o, gândindu-se că se află la început de drum și nu poate să le știe pe toate.

Gafele au continuat însă să curgă iar prefectul să își piardă din simpatizanți, aceștia rămânând dezamăgiți de unele situații în care Mirela Adomnicăi a fost ce vreți dumneavoastră, numai prefect nu.

Mirela Adomnicăi este prefectul susținut de Partidul Social Democrat, este preferata președintelui PSD Suceava, Ioan Stan, iar dovadă stă faptul că el a propus-o la București, chiar dacă la întâlnirile cu primarii aceștia cereau o altă persoană,  și este și o ascultătoare fidelă a lui Stan. Problema este că Mirela Adomnicăi este și prefectul primarilor PNL sau cel puțin așa ar trebui să fie.

Situații în care prefectul  Mirela Adomnicăi nu a fost decât o pesedistă și nimic mai mult

Duminică, 7 mai, la Horodnic de Sus s-a desfășurat o nouă ediție a Târgului de Cai, unde a fost prezentă și Mirela Adomnicăi, în calitate de prefect, (așa au crezut cei prezenți). După ce a coborât de pe scenă, prefectul județului Suceava s-a dus țintă spre gașca PSD-ului, formată din mai mulți primari PSD și deputatul Cătălin Nechifor. N-a mai contat că în jurul său mai erau și câțiva primari PNL, mai era și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și un alt demnitar PNL.

Prefectul județului, în haită cu cei din PSD au trecut pe lângă aceștia și s-au dus, o parte, spre căsuța în care se mânca ceva din partea casei, adică a organizatorilor. Celălalt grup din PSD a preferat un prânz la hanul din apropiere.

Reacțiile primarilor nu au întârziat să apară: „Tot PSD-istă a fost și când a venit președintele României la Suceava”

Firește că primarii au observat că au o bilă neagră pentru că nu sunt din PSD și și-au exprimat nemulțumirile. Aceștia au declarat că nu li se pare normal ca un prefect să treacă pe lângă primari și pe lângă președintele CJ, alături de cei din PSD, fără măcar să salute.

Așa a făcut și când a venit președintele României, Klaus Iohannis, la Suceava. A confirmat prezența la întâlnire, după care a spus că nu o lasă partidul să mai vină. Este reprezentanta Guvernului, era primul om care trebuia să fie acolo la discuții, dar a ascultat partidul. Nu știu cum a ajuns să fie prefect pentru că și noi știm că la întâlnirile de partid multe persoane au propus o altă persoană. Doamna prefect ascultă doar ordinele de partid și chiar dacă e susținută de PSD, poate ar trebui să își amintească că este prefect, înainte de toate”, a declarat un primar.