Un lucru este cert, președintele PSD Suceava, Ioan Stan, nu a vrut ori nu a putut să candideze împotriva președintelui PNL Suceava, Gheorghe Flutur. Nu a avut forță, nu a avut tărie de caracter, nu are priză la public și nu are realizări pentru județul Suceava. Stan are doar promisiuni electorale mincinoase, deși PSD a condus județul circa 20 de ani după Revoluție. Așadar, candidatura sa era sortită eșecului, încă din start!

În schimb, se spune că Stan este un sforar desăvârșit, fiind și un cabotin ce urmărește să obțină succese ușoare cu efecte teatrale și mijloace ieftine, de prost gust. Tocmai de aceea, în decursul timpului, președintele PSD și-a pus personajele cele mai docile în toate funcțiile publice care-l interesau în mod direct. La Prefectură, la Cadastru, la Direcția Agricolă, la Forțele de muncă, la Inspectoratul Școlar, la Direcția Silvică sau chiar la Inspectoratul de Poliție, toți au fost sclavi cu acte în regulă regimului PSD și regulilor impuse de Ioan Stan. Iar aceste lucruri se întâmplă și în prezent, reprezentanții PSD conducând instituțiile majore din județul Suceava. Și nu uitați când spun asta: PSD a condus și încă conduce județul Suceava!

Acum a venit și rândul candidaturilor individuale, nominale, pentru principalii gospodari ai Sucevei. Însă, deoarece neputința și frica de electorat i-au pus stăpânire pe organismul uzat și vlăguit de aburii puterii sau al sucurilor distilate la alambic, Ioan Stan, aservitul și reprezentantul județean al partidului infractorului Dragnea, nu face altceva decât să-și arunce în bătălia politică o parte din fantomele sale, reprezentate de afaceristul-bugetar controversat Dan Ioan Cușnir și bugetofaga Mirela Elena Admonicăi. Doua personaje care vor sluji pe veci interesele unui lider de partid comunistoid și dictatorial. Și asta pentru că în PSD Suceava nu există democrație, nu există libertate de exprimare, de opinie ori de alegere, iar virusul „Stan” este identic cu virusul „Dragnea”.
În schimb, mutațiile politice „Adomnicăi” și „Cușnir”, sterilii candidați urcați de Stan pe divanul puterii, sunt de două ori mai periculoși pentru județul Suceava tocmai pentru că neasumarea candidaturii unui președinte de partid ne duce spre o situație identică ca în cazul marionetelor lui Dragnea, care executau doar ordinele stăpânului suprem din umbră.
PSD nu-și trimite liderii ori elefanții politici în bătălii și competiții, ci, după modelul MAFIEI, apelează la tertipuri pentru a simula reîmprospătarea organizațiilor și schimbarea la față.

În concluzie, județul Suceava și Bucovina nu au nevoie de marionete în politică, de păpuși ale caracatiței atotstăpânitorului baron de Fălticeni, care, între două bolmojeli șprițuite se joacă cu viața noastră, cu dezvoltarea județului și cu viitorul copiilor noștri.

BUCOVINA e sătulă de corupție, mafie, interpuși la conducere și cârmaci bolșevici din umbră! BUCOVINA acceptă greșelile trecutului, dar vrea un viitor cu speranță, cu investiții și dezvoltare durabilă sub un lider dovedit, competent, integru și destoinic. Iar PSD Suceava, la modul cum e condusă și reprezentată organizația în prezent, nu are nici putința și nici dorința de a face o schimbare reală pentru viitorul nostru.

One Response

 1. Mugur_Ciumică

  Măi nene,sau fă,proasto,vericine vei fi tu,când te apuci de scris, primul lucru este să știi de care capăt al pixului sau de pe ce claviatură/tastatură iți încerci norocul… Astfel,trebuie să știi neapărat că,pentru a obține efectele scontate,nu este suficient să mimezi că știi sau că poți,trebuie chiar să dovedești! Cand scapi la limbariță și la hârdăul kufurind al propagandei pedeliste ,nu strică să știi,a priori,că alegerile nu sunt concurs de frumusețe,nu se alege nici miss Bukowina nici miss Suceava…Altfel spus,chiar dacă ar fi de așa,nu ați avea nici un fel de succes,doar succesuri,de etapă să zicem,că ,de exemplu,favoritul vostru ,Flutur,este acuma un burduhănos buhăit ,știe, în total, cca 70 de cuvinte pe care le combină în șiruri de 3 luate câte 3,14 ,ca să scoată pe orificuiul bukal aceleași propoziții de rumeguș de lemn de fag,aceleași efecte de drujbă ,aceleași sonate scrise cu kliupa …
  Câteva dintre marotele,ideile voastre,puține dar fixe: că Stan Adomnicăi,y compris PSD, n-au făcut nimic,Stan nu a candidat de frica lui Flutur… Flutur a scormonit și își aduce aminte fapte ale lui Stan de pe vremea in care era și el inginer agricol,grajduri,chestii… Ca și cum dumnealui ar fi altceva,calitativ vorbind,este plină politica suceveană de ingineri ratați,de pădurari de la concursurile de hoți de succes,de absolvenți de TCM,unii cu toate,dar toate examenele, cumpărate cu bani puțini,după valoarea lor de kkt,adică de balegă…Zootehniști luați direct de pe la lopata colhozurilor,vânzători de mici și bere contrafacute,deținători de diplome&titluri academice cumpărate de pe la piețele specializate de la Iași,Galați,de pe la Dolphi Drimmer,de pe la târguri din Basarabia,de pe la „diplomați” acreditați pe la consulate din R. Moldova,de pe la liceul lui Lohănel&Asoc.,cu coli format A3 umplute cu titluri pe care nu le pot citi ei înșiși ,ei și tot CJ al PDL Suceava,cu tot cu gradele și funcțiile lor ,obținute prin proceduri militare expeditive,strict necesare in războiul cu PSD care,la un moment dat,stătea mai bine la politica de cadre,până s-a observat la intendență…
  Că statul,că sovietele,că mai nou China,toate balele lui balan care i-au rămas lui incă de pe când îi mai spiona pe alde Baia și Șerșeniuc sau de când trăgea cu urechea la ce vorbeau rudele sale politice,de la organe,când se îmbătau la atelierul său de vodcă contrafăcută și mici din carne de câine,de la piața mică…
  Dar ați putea preciza dvs.,atât de vehemenți,in afară de balan care a primit de la organe peculiul său ca să-l dezvolte și să-i înflorească basca,să i se lustruiască de la sine tabla,deci de unde a făcut averoiul,viloacele,hacienda,conturile,ponturile,ascunsele, domnul Flutur,care a lucrat tot timpul la stat,că pădurar,că alte alea,dar NUMAI la stat? Oare din indemnizația de preș. al CJ al PDL? Din contravaloarea,cumva,de piață a celor 300 de „bukowineni”,răpuși kovidal ezact ca urmare a realizărilor sale din politica de sănătate publică a județului Suceava,aplicată la milimetru la SJU Suceava,adecă la studioul său foto-video?
  In fine,cum traduceți,in limba română,următoarele: „…În concluzie, județul Suceava și Bucovina nu au nevoie…”,din care rezultă că județul Suceava și Bucovina sunt două entități diferite deoarece faceți un acord gramatical explicit,la plural,( „…nu au nevoie…”,adică ele,cele două entități!) ?
  Meritați,pentru asta toate înjurăturile cu trimiteri la zona inghinală a inaintașilor vostri,la fel de imbecili,bag seama,toate scuipaturile și toate flegmele egale ca mărime cu decorațiile primite de Flutur pentru diferitele sale fapte gâdilitoare și pupături în kururile marimilor agreate!
  Apoi,atunci când i-ați declarat război acestei doamne care reprezintă PSD in alegeri și care,aproape sigur,va pierde pentru că așa s-a străduit,să piardă,este bine să vă asumați cuvintele dar și vomele de mârlani de presă:când ziceți „metresa”,aveți proprietatea cuvintelor? De ce nu spuneți pe șleau,vă temeți de escaladarea unui concurs de scormonire prin tomberoanele personale de gunoi politic al agreaților dumneavoastră?
  De cât de kurve sunt bărbații dvs. politici,de unele cazuri de politicieni ,bukowineni veniti cu pluta de pe la Botoșani,care încă mai cred că copiii se fac prin relații contra naturii cu șoferii ? Adecă,de o escaladă a zvonisticii de partid și de stat de care au se teme,în primul rând,kurvele dumneavoastră?
  Despre cele 4(patru) dosare cu care se victimizează flutur într-un interviu indecent că i-ar fi fost făcute,pe nedrept,desigur,pe vremea când dumnealui abia se profila la orizont ca stea a politicii? Dar dacă acestea au fost impecabile și au fost nupuite de un anume domn făcut anume ca să-i nupuiască dosarele sale,cele patru? Un domn care nu știa cum se deschide un dosar,numai cum se inchide,la ordin,un dosar cu concluzii ale Curții de Conturi (chiar două…)? Pe vremea când balan era membru al comisiei de control al sri,(ca reper,doar…) se zice că din acele doare ar fi rămas doar coperțile,ca să se șteargă la kur tot psd-ul,dacă o sa-i mai mănânce,mai târziu,zonal,sub comanda fricosului domn Stan…
  Care domn Stan e mai degrabă de lăudat că nu s-a luat la trântă cu fluturele,el și așa e mai orator ca Cicero,are o dicție de grajd,cum cască gura,cum se simte in aer ascendentul pe care il are asupra lui Flutur,la CUASC-uri…
  Oricine ar fi încercat să cânte pe aceeași partitură pe care cântă herr Flutur,s-ar fi făcut de râs&de kkt,deoarece nimeni nu poate birui,la aceeași armă,un profesionist al minciunii patologice,un histrionic sociopat…
  De fapt,pe toți metreșii PDL,ramura putred-viermănoasă,rezultată din altoiul corcit dintre Șarpele-cu -Ochelari și Petrov-Kiorul…

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.