Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că speră ca actualul primar al municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, să nu părăsească Asociația Județeană de Apă și Canal.

Afirmația Mirelei Admonicăi vine după ce edilul a afirmat, în repetate rânduri, că dorește să organizeze un referendum privind retragerea municipiului din AJAC şi, implicit, renunţarea la serviciile oferite de ACET Suceava.

„Ceea ce pot să spun acum, în calitate de candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean, este că din informațiile pe care le-am avut de-a lungul timpului, această asociație nu a fost echitabilă pentru toți membrii. Consiliul Județean Suceava are în această asociație o parte de participare de aproximativ 20%, municipiul Suceava de peste 60%. Dar pe de altă parte, Consiliul Județean, stabilind conducerea acestei asociații are și pârghiile prin care poate să echilibreze, pentru toți membrii asociației, modul în care se suportă anumite confinanțări, se suportă anumite cheltuieli pentru întreținerea rețelelor de apă și canal. În calitate de viitor președintele al Consiliului Județean voi avea în vedere o distribuire echitabilă pentru toți membrii asociației, ceea ce ar putea să îl convingă și pe domnul primar de la Rădăuți să nu părăsească asociația”, a transmis Mirela Adomnicăi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.