În cadrul unei emisiuni electorale de la un post local de televiziune, candidatul PSD Suceava la funcția de președinte al CJ Suceava, Mirela Adomnicăi, a fost susținută de senatorul socialist Șerban Nicolae.
Este de neînțeles cum organizația PSD, în disperare și delir electoral, vine în fața bucovinenilor cu personaje cu o integritate compromisă. Dar, probabil, cine se aseamănă, se adună!

Amintim cine este susținătorul de la Centru al Mirelei Adomnicăi, în persoana senatorului Șerban Nicolae.
De profesie avocat, începuturile politice ale lui Şerban Nicolae îl leagă de Ion Iliescu, faţă de care se simte „categoric” mai legat decât de Liviu Dragnea. De-a lungul vremii acesta s-a făcut remarcat prin ieşirile jignitoare la adresa colegilor din Parlament precum şi prin asigurarea spatelui celor cu probleme penale din PSD. Fie din poziţia de avocat, fie din cea de parlamentar.
Din funcţia de consilier al lui Ion Iliescu între 2001-2004, Șerban Nicolae a primit din partea RA-APPS un apartament cu trei camere, de peste 150 mp, pentru care plătea o chirie modică de 400 de lei. După ce a părăsit funcţia de consilier în 2004, deşi nu mai avea dreptul legal să locuiască acolo, acesta rămâne în apartamentul de protocol până în 2016, când este evacuat. În 2010 acesta era dat în judecată de RA-APPS pentru că a refuzat să mai plătească chiria, instanță evacuându-l în 2016.

La începutul anului 2009, Şerban Nicolae a lucrat timp de şapte luni ca secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor în guvernul PSD. Ministrul de Interne era atunci Dan Nica, care avea, peste ani, să ajungă să fie cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul „Microsoft”.

În perioada 2010-2011, social-democratul îşi punea din nou în valoare funcţia de avocat, apărându-l atunci pe senatorul PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă. În iunie 2011, Şerban Nicolae îl aştepta pe Cătălin Voicu la poarta Penitenciarului Rahova, acesta din urmă ieşind din arestul preventiv. Cu toate astea, Voicu nu scapă de închisoare şi petrece şapte ani după gratii.

Şerban Nicolae avea să-şi întărească poziţia de apărător al corupţilor la începutul lui ianuarie 2017, atunci când PSD îl pune în fruntea Comisiei Juridice din Parlament. Aici, acesta introduce mai multe amendamente şi propuneri controversate, printre care şi amentamentul la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoarea cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă ar fi urmat să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului. Unul dintre principalii beneficiari ai acestui amendament care avea să determine proteste masive în stradă, era şi liderul PSD de atunci, Liviu Dragnea.

La începutul lunii aprilie 2017, Şerban Nicolae l-a jignit în repetate rânduri pe senatorul USR Mihai Goţiu, la care s-a referit ca fiind „analfabet“, „prost“, sau „nespălat“.

La sfârşitul anului 2017, în şedinţa Parlamentului în care se votau modificările la Legile Justiţiei, Şerban Nicolae a avut o ieşire deplasată la adresa deputatei USR Cosette Chichirău: “Cum sunt eu penal, ce am furat eu? Penală este mama care v-a făcut aşa nesimţită! Dumneata nu ai nicio meserie, nu-ţi este ruşine să primeşti banii ăştia nemunciţi? Leafa mărită îţi place, nu? Nu vă hliziţi fasolea aşa la mine! Vă rog frumos, nu mai râdeţi, că este o imagine dezolantă. Căutaţi un coleg alfabetizat, care a terminat două clase şi să vă scrie o plângere penală la adresa mea, să vedeţi ce am furat eu. Dumneavoastră sunteţi atât de proastă! CV-ul este în poze? Sunteţi atât de proastă încât e incredibil ce spuneţi. Demonstraţi că am fost eu şofer. Aveţi o poză? Poza e CV? Eu am o poză în care dvs faceţi sex anal. Ce să facem?“

Acestea au fost doar câteva informații despre nestematul susținător de la nivel național al Mirelei Elena Adomnicăi la președinția CJ Suceava. Repetăm încă o dată: Cine se aseamănă, se adună! Probabil în PSD!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.