„AVEM O ȘANSĂ UNICĂ”- au spus unii când l-au văzut pe Gheorghe Flutur atacat din toate părțile în perioada grea a județului Suceava. Puțini sunt cei care au pariat pe el, pe forța sa de a se ridica de la pământ, mai puternic și mai convingător, de aceea și partidele din opoziție au început să își facă calcule și să se vadă în oglinda de la sediu, învingători, intrați în istoria județului.

Partidul Social Democrat, principalul adversar cu șanse reale de izbândă în lupta cu Gheorghe Flutur, a preferat, însă, să își bată joc de această ocazie și a propus pentru cursa electorală un bugetar, tehnic, fără 1% carismă, fără nicio calitate politică, fără discurs, fără lipici la alegători: ELENA MIRELA ADOMNICĂI.

E drept, președintele PSD Suceava ar fi fost catastrofal, dar totuși…

PSD, prin președintele Ioan Stan, a ținut să-i mai ofere un cadou doamnei Adomnicăi, care să i se alăture celui de pe 8 martie 2017, când partidul i-a oferit funcția de prefect și să se încadreze perfect în rândul celorlalte funcții  primite cadou de Mirela Adomnicăi în ultimii 16 ani. Ioan Stan era conștient că Gheorghe Flutur i-ar fi oferit o umilință supremă dacă ar fi candidat, însă, între imaginea și succesul partidului, și doamna Adomnicăi, Stan a ales cu inima.

A preferat să își bată joc, în mod oficial, de părerile social-democraților din județ, de părerile primarilor, care vedeau această luptă electorală cu un alt candidat.

Astăzi, Mirela Adomnicăi are cea mai proastă STRATEGIE electorală din rândul tuturor celor care aspiră la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava: lipsită de conținut, lipsită de emoție, lipsită de mesaj politic. Este cu și despre Gheorghe Flutur, pentru că vorbind de Gheorghe Flutur, ea reușește să capteze, pentru o secundă, atenția.

Mirela Adomnicăi nu s-a remarcat cu nimic BUN în perioada în care a fost prefect, nu s-a remarcat cu nimic în funcțiile pe care le-a îndeplinit, de aceea foarte mulți dintre oamenii din județ au auzit de ea pentru prima oară în această campanie. 

Există, totuși, și oameni care au recunoscut-o pe stradă ca fiind cea care a urcat cu tocuri pe pârtia de la Câmpulung  Moldovenesc, cea care a purtat oamenii dornici de un permis auto să susțină proba practică la Suceava, și nu în zonele lor cum era până atunci, ca fiind cea care a făcut campanie electorală din biroul instituției publice pe care o reprezenta, ca fiind cea care a trecut pe lângă primarii PNL prezenți la un eveniment public, fără ca măcar să se uite la ei, nu încă să îi salute, în timp ce se îndrepta spre restaurantul în care urma să ia masa și, cel mai probabil, să fumeze cum a făcut-o și zilele trecute în sediul partidului de la Suceava.

Azi, primarii pe lângă care a trecut Mirela Adomnicăi cu aroganță ar putea să o scoată președinte de Consiliu Județean, dar, din fericire, nu vor face asta!

Mirela Adomnicăi are, totuși,  și un mare avantaj: partidul și sigla care o vor scoate la un scor „de trecere”, însă fără ca ea să aibă vreun merit în acest caz.

Un lucru este cert: MIRELA ADOMNICĂI VA PIERDE ACESTE ALEGERI, iar de data asta, alegerile vor avea o dublă bucurie: pe lânga cea oferită de eșecul candidatului PSD, care nu va avea ocazia să facă experimente pe viitorul județului și să se califice la locul de muncă, va mai fi una dată de reformarea PSD Suceava.

După eșecul de la Primăria Municipiului Suceava, după eșecul de la Consiliul Județean Suceava, după plecarea multor primari la PNL, lui Ioan Stan nu îi va rămâne decât să se relaxeze în foișorul de la pensiune și să permită PSD să se ridice din mocirla în care l-a băgat. 

PSD Suceava va cunoaște, peste o săptămână, o mare decădere, iar cei care chiar cred în valorile acestui partid, NU vor  mai accepta, cu siguranță, prezența lui Stan în vârful partidului. 

MIRELA ADOMNICĂI VA PIERDE ACESTE ALEGERI, iar Ioan Stan se va pierde în negura istoriei Partidului Social Democrat.

În loc de final, îi rog pe social democrații suceveni să își imagineze această cursă electorală cu o alianță făcută cu PRO ROMÂNIA, cu un candidat ca fostul prefect Florin Sinescu pentru Consiliul Județean Suceava și cu un președinte de partid care mai gândește și cu altceva, decât cu inima.

Revenind în realitate, celor  din PSD Suceava nu le rămâne acum decât să asiste, cu pix și agenda pentru notițe, la o nouă lecție oferită de cel mai puternic om politic al județului Suceava, Gheorghe Flutur, un om care pare că are forța să le-o ofere chiar dacă este atacat din toate părțile.

Bravo lui, bravo lui Gheorghe Flutur! Politica nu-i pentru oricine, politrucii sunt peste tot, iar politicienii din ce în ce mai rari…!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.