Unul dintre cele mai misterioase construcții din Peru este templul Chavin. Acest templu ignoră toate normele construcțiilor din trecut. Arheologii nu au nicio explicație logică cu privire la civilizația, care a ridicat această operă arhitecturală.

America de Sud este un teritoriu vast care ascunde foarte multe urme ale unor civilizaţii anterioare, despre care nu se ştie mare lucru. Unul dintre cele mai dubioase temple descoperite în America de Sud, se afla la altitudine mare, în munţii Anzi, Peru, şi este cunoscut sub numele de templul Chavin de Huantar.

De-a lungul timpului, arheologii au încercat să determine civilizaţia care a putut să construiască o asemenea capodoperă, dar nici până în ziua de astăzi nu s-a ajuns la o concluzie certa.

COMPLEXUL RELIGIOS ESTE CONSTRUIT LA O ALTITUDINE DE 3180

Complexul religios este construit la o altitudine de 3180 metri deasupra nivelului mării, iar oamenii de ştiinţă vorbesc despre o cultură Chavin. Este foarte greu să fi existat o asemenea cultura care să lase în urma sa doar un singur templu, dar pentru că alte indicii nu există, se accepta această ipoteză. Nici datarea construcţie nu a fost posibilă, fapt pentru care misterul se amplifică. Arheologii susţin că templul era un loc de pelerinaj, centru religios al unui popor misterios, apărut dintr-o dată pe malul răului Mosna, care a dominat regiunea timp de mai multe secole. Este puţin probabil că explicaţia oamenilor de ştiinţă să fie reală pentru că niciodată în istorie amerindienii nu au făcut pelerinaj niciunui zeu.

CHAVIN DE HUANTAR, COLOANE INEXPLICABILE

În Chavin de Huantar există mai multe coloane inexplicabile, desenate cu o măiestrie ieşită din comun, reprezentând zeităţi zburătoare necunoscute. De asemenea, în centrul complexului a fost găsit un obelisc, care se regăseşte în prezent la Muzeul Arheologic din Lima, întrucât nimeni nu a putut să-l înţeleagă până în prezent. Blocul este tăiat în dorită, un tip de rocă vulcanică, având o înălţime de 1,5 metri şi o grosime de 17 centimetri.

La o primă vedere se poate spune că un ” zeu jaguar”, „zei şerpi sau feline” şi chiar însemnarea supremă a incarnării a dumnezeirii, zeul creaţiei Viraccocha convieţuiesc în imaginile acestui obelisc. La o analiză mai amănunţită, obeliscul Chavin ascunde şi alte informaţii importante. O maşinărie ciudată care seamănă cu unu motor cu aburi este reliefata perfect în îmbinarea imaginilor.

Misterul culturii Chavin rămâne neelucidat până în prezent şi nu se poate spune cu exactitate care civilizaţie este autoarea acestei construcţii. Lucrul cel mai preţios de reţinut este faptul că această societate a fost una avansată şi a dispărut pe atât de misterios pe cât s-a născut.

sursa: https://www.efemeride.ro/misteriosul-templu-chavin-din-peru

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.