Domnul Moldovei, Ștefan cel Mare, i-a întâmpinat pe cavalerii și pe domnițele care participă la Fesivalul Medieval, la intrarea în Cetatea de Scaun a Sucevei.

Deschiderea evenimentului a avut loc între zidurile Cetății și a fost făcută în prezența oficialităților, între care președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul municipiului reșediță de județ, Ion Lungu, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, precum și de oficiali din Republica Moldova și Polonia.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a deschis oficial Festivalul de Artă Medievală din Cetatea de Scaun a Sucevei, acesta declarând că marele voievod „ne adună”.

„Bun venit în Cetatea Marelui Ștefan la Suceava. Declar deschis Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, cel mai mare din România în momentul de față, pentru care vă mulțumesc vouă, celor 504 reprezentanți ai trupelor care au venit din toate colțurile țării și din străinătate – Ucraina, Serbia, Republica Moldova… Ștefan cel Mare ne adună, ne unește, spiritul lui îl simțim și trăiește și astăzi. Astăzi Cetatea Sucevei, care aproape 200 de ani a fost capitala Moldovei, este plină. Astăzi Suceava este capitala culturală a Moldovei și a României, printr-un asemenea eveniment. Ctitoriile lui Ștefan sunt ca un magnet, vedeți câți turiști adună! Nu putem să nu ne plecăm în fața marelui Ștefan și să spunem: Doamne, ce moștenire ne-ai lăsat!”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lugru, a declarat că este onorat să participe la această ediție a Festivelului Medieval, care a devenit internațional, care are participanţi din Moldova, Ucraina, Serbia, Turcia și din România. De asemenea, Lungu a spus că are convingerea că acest festival va avea continuitate și va crește de la an la an.

„S-a deschis oficial cea de-a treisprezecea ediție a Festivalului de Artă Medievală de la Suceava. Până duminică seara vor fi spectacole oferite de cei 504 cavaleri, domnițe și călăreți. Invităm sucevenii să participe în număr cât mai mare la cel mai marcant eveniment cultural ce se desfășoară anual în orașul nostru!”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.