Ziua de 24 iunie reprezintă pentru Suceava și pentru întreaga Ortodoxie românească o sărbătoare a bucuriei duhovnicești, a credinței vii și mărturisitoare și o dovadă a dragostei poporului român pentru sfinții și Biserica lui Dumnezeu. Credința, nădejdea și răbdarea mulțimii mari de pelerini, veniți din toate colțurile țării, dar și din afara granițelor ei, ca să îl cinstească pe cel dintâi sfânt ocrotitor al Moldovei, sunt adevărate lecții de viață și surse de inspirație pentru creștinul de astăzi.

Anul acesta, pelerinii care doresc să îl cinstească pe Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou vor putea să se închine la moaștele Sfântului începând cu dimineața zilei de 22 iunie, când racla va fi scoasă în procesiune la ora 6:30 și depusă pe baldachinul special amenajat în curtea mănăstirii.

De la ora 18:00 va avea loc procesiunea „Calea Sfinților”, când moaștele Sfântului Ioan cel Nou vor fi purtate de clerici și monahi pe străzile orașului Suceava, iar la ora 21:00 se va oficia slujba Privegherii.

Miercuri, 23 iunie, de la ora 19:00, în biserica mănăstirii va avea loc un Concert de Muzică Bizantină. Începând cu ora 21:00 va fi oficiată slujba de Priveghere a Sfântului Ioan cel Nou.

În data de 24 iunie 2021, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi pe un podium amplasat în curtea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”.

Credincioșii sunt rugați să respecte recomandările autorităților cauzate de contextul epidemiologic și să urmeze indicațiile forțelor de ordine.

Pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților www.arhiepiscopiasucevei.ro vor fi postate informații utile despre evenimentele dedicate sărbătorii Sfântului Ioan cel Nou, desfășurate în intervalul 22-24 iunie (inclusiv eventualele modificări de program).

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.