A nins în această iarnă cum nu a nins de foarte mulți ani în Bucovina. Timp de mai multe zile meteorologii au anunțat vreme rea în mai multe localități din zona de munte a județului Suceava, dar acest lucru nu a luat prin surprindere conducerea primăriei Dorna Candrenilor.

Primarul comunei, Dănuț Candrea, a precizat că în cursul săptămânii trecute s-a acționat prompt pentru deszăpezirea drumurilor din localitate.

„Primăria comunei Dorna Candrenilor a acționat prompt și în mare forță pentru deszăpezirea drumurilor!  Toate utilajele au fost pornite la ora 4:00 și am făcut cu greu față. În zona Smizi deszăpezirea a fost efectuată de un buldozer, deoarece sunt case izolate”, a precizat Dănuț Candrea, primarul comunei.

Locuitorii din Dorna Candrenilor s-au declarat mulțumiți de modul în care s-a implicat conducerea primăriei, unii amintind de faptul că au trecut vremurile în care nu se putea face nimic pe ulițele din localitate și pentru cetățenii comunei.

Trebuie amintit faptul că localitatea de munte va avea un autogreder, utilaj ce va fi folosit la lucrări de întreținere a drumurilor și a șanțurilor, dar și la înlăturarea zăpezii de pe căile rutiere.

Ideea achiziției a venit de la conducerea localității, respectiv de la primarul Dănuț Candrea care a observat că utilajul este necesar pentru întreținerea drumurilor comunale, foarte întinse și intens circulate.

Utilajul va fi achiziționat din fonduri europene prin Grup de Acțiune Local (GAL) Bazinul Dornelor și va fi folosit pentru intervenții pe străzi atât în sezonul rece cât și în cel cald.

„Autogrederul pe care îl vom achiziționa, în valoare nerambursabilă de 130.000 de euro, poate fi utilizat la îndreptarea drumurilor după revărsarea unei mari cantități de precipitații sau iarna după viscol”, a mai spus primarul Candrea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.