Aproximativ 5.000 de persoane au participat, sâmbătă, la un miting de susţinere a familiei Bodnariu, căreia serviciile sociale norvegiene i-ar fi luat abuziv cei cinci copii şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei.

Acţiunea a început cu intonarea imnului, participanţii având pancarte cu mesaje precum “Norvegia, opreşte răpirea copiilor” sau “Opriţi Barnevernet”.

Senatoarea Steliana Miron, cea care a fost încă de la început alături de această familie, și care a cerut statului român să ia măsuri prin mai multe interpelări, a fost și ea prezentă la acest miting.

„Simt astăzi o imensă durere. Vibrează sufletul fiecărui creștin român de durere, pentru mama a cărui prunc a fost luat de la sânul ei, dar și pentru tatăl care a fost îngenuncheat în imposibilitatea de a-și putea apăra familia. Durerea lor, este durerea noastră. Mă bucur că astăzi ne-am adunat într-un număr atât de mare pentru a ne face auziți. Oare ce simte o mamă, când nu își vede copiii dimineața? Oare ce simte o mamă, care nu știe dacă pruncii săi sunt triști, bolnavi? Sunt și eu mamă și simt o durere imensă, tocmai de aceea am cerut statului român să se implice de urgență și cu responsabilitate. Mă rog ca familia Bodnariu să fie reîntregită. Pruncul să revină la pieptul mamei sale”, a spus senatoarea PNL, Steliana Miron.

Printre participanţii la această acțiune, s-a numărat și preşedintele grupului parlamentar de prietenie cu Norvegia, senatorul PSD Ovidiu Donţu.

„Am venit aici pentru a-mi exprima indignarea față de ce au pățit acești părinți. În calitatea mea de preşedinte al  grupului parlamentar de prietenie cu Norvegia, am avut nenorocul să fiu la Oslo, exact în momentul în care ambasadorul Davidoiu se preocupa de această problemă. Vreau să vă spun că l-am încurajat încă de la început. A doua zi după ce a aflat a fost la guvernul norvegian și a cerut explicații”,  le-a spus Donțu celor prezenți.

Oamenii au protestat timp de doua ore, iar la final au ridicat catre cer mii de baloane umplute cu heliu in semn de solidaritate cu familia Bodnariu.

„Am venit să susținem această familie. Vrem să arătăm omenirii întregi că susținem drepturile familiei. Decizia autorităților norvegiene ni se pare prea dură”, ne-a declarat un protestar.

Printre miile de suceveni, s-a aflat și o rudă a familiei Bodnariu.

“S-au mai mișcat puțin lucrurile acum. Alaltăieri le-au dat voie sa vorbească pe Skype. Au vorbit câte 10 minute. Nu au avut voie să vorbească în limba română. Fetele cele mari au început să plângă și să spună că vor acasă”, a spus o rudă apropiată.

Tot protestatarii au transmis și o cerere către prefectul județului Suceava, Constantin Harasim,  prin care au solicitat ca statul român să se implice și mai puternic în acest caz.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.