Colegii polițistul sucevean lovit cu sabia în cap în timpul unei percheziții, la Rădăuți, Dan Ciprian Sfichi, au facut un apel pe o rețea de socializare pentru cei ce pot face rost urgent de un antibiotic puternic, Linezolid. Antibioticul nu se fabrică în România.

Îmbucurător este faptul că în urma mobilizării aceștia au reușit să facă rost de antibioticul respectiv în doar câteva zile.

„Pentru continuarea tratamentului, colegul nostru Sfichi Ciprian are nevoie de acest antibiotic ce nu se mai produce în România. Dacă aveți cunoștințe în străinătate, rugăm DISTRIBUIȚI! Mulțumim”, au scris pe facebook colegii.

După câteva ore acești au update mesajul și au precizat că  datorita mobilizării a fost găsit tratamentul necesar! „Mulțumiri din partea familiei și respectele mele! Doamne-ajută tuturor!”, a precizat  Bogdan Banica, liderul sindicaliștilor din IPJ și inițiatorul acțiunii.

Polițistul Sfichi Ciprian, rănit la începutul lunii decembrie, urmează ca săptămâna viitoare să fie transferat la o clinică din Târgu Mureș, unde va fi supus unor noi intervenții chirurgicale pentru refacerea calotei craniene.

Postarea nu a rămas fără ecou iar circa 400 de cetățeni au  distribuirit solicitarea. Printre cei care au comentat postarea se află și fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu care a scris următoarele:

„Să ai 35 de ani, să fii polițist pentru că așa ți-ai dorit dintotdeauna, să mergi în misiune, un nenorocit să îți crape capul cu sabia, să își pozeze duamna ministru manichiura lângă tine dar apoi colegii să trebuiască să facă un apel public pentru a găsi un antibiotic ca să nu mori în spital…

PS: Vă mai amintiți cu ce se ocupă duamna Carmen Dan zilele astea?….Ne avem doar unii pe ceilalți.” scria pe facebook fostul ministru, care punea și următoarea fotografie

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.