Peste 700 de sancțiuni au fost aplicate de polițiști în cadrul unor acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de consumul de alcool și viteza excesivă.

În ultima perioadă s-a constatat faptul că în zilele de weekend şi în zilele de sărbătoare sunt identificaţi mulţi şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, astfel încât conducerea IPJ Suceava a dispus intensificarea acţiunilor de depistare a conducătorilor auto care conduc vehicule după ce au consumat alcool. De asemenea, viteza constituie în continuare una dintre principalele cauze de producere a accidentelor grave.

Având în vedere aceste considerente pe perioada Rusaliilor, pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale au acţionat efective sporite de poliţişti rutieri, în scopul identificării celor care încalcă legislaţia rutieră, circulând cu viteză excesivă sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, au fost organizate acţiuni în cadrul cărora au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.515 lei.

Au fost constatate 12 infracţiuni, dintre care 11 pentru conducere sub influenţa băuturilor şi una pentru conducere auto neînmatriculat. Au fost reţinute 12 permise de conducere, 140 de conducători auto fiind testaţi cu etilotestul.

La data de 09 iunie, ora 15.50, un bărbat de 65 ani, din comuna Ipoteşti, în timp ce conducea bicicleta pe str. Bisericii, din localitatea de domiciliu, când a pătruns pe str. Bogdan Vodă, nu a respectat semnificaţia indicatorului „Cedează trecerea” şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un tânăr de 22 ani, din oraşul Salcea. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului de 65 de ani, care a fost transportat la spital, necesitând pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale. Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul tânărului de 22 de ani rezultatul a fost negativ, după care celor doi li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cursul aceleiași zi, la ora 18.20, pe DJ 155A, pe raza comunei Bogdănești, un bărbat de 30 ani, din comuna Râșca, în timp ce conducea autoturismul, a lovit un cal care se deplasa în acelaşi sens și pe care se afla un minor de 16 ani, localnic. Fiind testat cu aparatul etilotest, conducătorului auto i s-a stabilit o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.Minorul a fost transportat la spital, însă s-a constatat că nu a suferit leziuni. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care s-a constatat că avea o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot luni, la ora 21.40, DJ 208A, la intrare în localitatea Ipoteşti, un bărbat de 32 ani, din comuna Bosanci, în timp ce conducea autoturismul, după o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a lovit zidul din beton al unui imobilul, din care a ricoşat în gardul unui alt imobil, apoi a fost proiectat pe partea carosabilă. Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, care a fost transportat la spital, necesitând pentru vindecare 10 – 15 zile îngrijiri medicale și nu a rămas internat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,97 mg/l în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 în jurul orei 22 despre faptul că pe str. Dimitrie Leonida din localitate s-a produs o tamponare, iar conducătorul auto este sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că un bărbat de 54 ani, localnic, în timp ce conducea autoturismul, a acroșat un alt autoturism parcat regulamentar. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, a fost identificat un bărbat care a condus autoturismul pe DJ 176, localitatea Frumosu, având o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal conform art. 336 alin 1 din Codul Penal.

Totodată, au fost organizate acţiuni pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză, precum şi în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice fără a respecta regimul legal de viteză, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, fiind aplicate 684 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 175750 lei şi fiind reţinute 24 de permise de conducere.

Un cetățean italian de 67 ani a fost depistat conducând auto pe DN 17 Poiana Stampei cu viteza de 105 km/h în localitate. De asemenea, un tânăr de 23 de ani, din Vicovu de Sus, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 E pe raza oraşului Vicovu de Sus, cu viteza de 140 km/h în localitate.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de consumul de alcool şi de viteza excesivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.