Viața este de foarte multe ori nedreaptă și grea, iar în astfel de momente puținii oameni care îți sar în ajutor merită să fie purtați în suflet și în rugăciuni până la final.

Pe Dumitru Piroș din comuna Valea Moldovei ar fi fost cel mai simplu să îl judeci pentru trecutul său, care nu este neapărat unul lăudabil, sau să sari peste această etapă și să îl ajuți când familia l-a abandonat. Acesta a ajuns pe drumuri, la propriu, iar speranța ca cineva să îl mai ajute era minimă. Totuși, Dumnezeu lucrează prin oameni, iar de data aceasta primarul Romică Floriștean a primit o misiune specială: aceea de a face ce a mai făcut de multe ori, adică de a ajuta.

Zis și făcut! În cel mai scurt timp, primarul și-a mobilizat echipa și a pus la dispoziția nevoiașului un container de locuit cu trei camere pe care l-a utilat cu toate cele necesare.

Și când te afli într-un scaun cu rotile, având un singur picior, iar întreaga viață se rezumă la hainele pe care le ai pe tine, îți vine destul de greu să vorbești despre cei care te salvează dintr-o asemenea situație.

„Nu am cuvinte să îi mulțumesc domnului primar. M-a salvat. Chiar nu știu ce aș fi făcut dacă nu era el”, a spus, cu ochii în lacrimi și cu vocea tremurândă,  Dumitru Piroș.

Romică Floriștean, primarul de la Valea Moldovei, este cunoscut în întreaga comunitate pentru faptul că nu poate rămâne indiferent la nevoile celor din jur. Acestuia i se pot imputa multe defecte, mai puțin lipsa de empatie, solidaritate și bunătate.

„N-am putut să îl las la greu, așa cum n-am putut să îi las altădată nici pe unii copii în voia sorții și cum nu o să pot nici de acum în colo să rămân indiferent la nevoile celor din jurul meu”, a spus primarul de la Valea Moldovei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.