Primarul orașului Gura Humorului Marius Ursaciuc a declarat că unitatea spitalicească își desfășoară activitatea în condiții de siguranță, întrucât a fost găsită o modalitate prin care se pot produce local combinezoane de protecție pentru medici.

Astfel, doi croitori independenți din localitate produc combinezoane reutilizabile pentru personalul medical de la Spitalul Orășenesc Gura Humorului. Edilul Marius Ursaciuc a subliniat că a găsit un material impermeabil, testat și aprobat de ISU, cu care croitorii crează aceste combinzoane vitale. 

„Cadrele medicale au materialele necesare. Combinezoanele le realizăm în regie proprie. Am găsit materialele care pot fi introduse în autoclavă, pot fi dezinfectate, adică nu sunt de unică folosință. Facem astfel încât într-o săptămână, toți medicii, asistentele, infirmierele și medicii de familie să aibă echipament de protecție ca și cum ar lucra într-o zonă afectată de COVID-19, pentru că paza bună trece primejdia rea!”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

Acesta a explicat că combinezoanele sunt realizate la standardele impuse de ISU, au fost probate la autoclavă, astfel că pot fi dezinfectate și apoi refolosite. Combinezoanele sunt efectuate de doi croitori independenți, la Croitoria Solidaritatea, cu materiale puse la dispoziție de către unitatea administrativ teritorială humoreană.

„Deja avem 50 de combinezoane gata. Toate gărzile de la UPU au, chiar dacă e exces este pentru siguranța cadrelor medicale”, a conchis primarul Ursaciuc.

 

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.