Edilul comunei Poiana Stampei, inginerul Viluț Mezdrea, a semnat miercuri, 7 iulie, contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătăţirea Conţinutului Digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul E-Educatie în comuna Poiana Stampei, judeţul Suceava”. De o importanță majoră, această investiție prevede achiziţionarea din fonduri europene a tuturor echipamentelor I.T. necesare bunei desfăşurări a învăţământului online.

Astfel, vor fi achiziționate un număr de 28 de laptop-uri, șase sisteme all in one, 14 camere web, 14 camere web de conferință, 14 proiectoare, 
14 ecrane de proiecție, 14 table interactive, 159 de tablete, un router wireless și 1584 de sisteme de management

„Îmi doresc ca, în urma implementării acestui proiect, toţi elevii din comuna Poiana Stampei să primească gratuit echipamente IT în aşa fel încât interacţiunea dintre profesor şi elev să fie una optimă şi eficientă pentru această generaţie. Valoarea proiectului este de 689.821,69 lei, inclusiv TVA, din care cofinanţarea de la bugetul local este în cuantum de 2 % din valoarea totală”, a transmis primarul comunei Poiana Stampei, inginerul Viluț Mezdrea.

Acesta a subliniat că elevii vor putea accesa platforma şcolară şi vor atinge un nivel de performanţă şcolară ridicată, ca urmare a utilizării echipamentelor IT inteligente de predare a lecţiilor şi de participare la lecţii online. Tabletele şi laptop-urile vor fi predate spre utilizare către elevi şi profesori pe bază de documente contabile: procese verbale de predare primire şi se va ţine o evidentă distinctă a tuturor operaţiunilor economice ale proiectului.

Tabletele pentru elevi sunt prevăzute cu abonament la internet pentru o perioadă de 24 luni. De asemenea, investiţia cuprinde costuri pentru managementul echipamentelor, serviciu prin care se va asigura buna funcţionare a tuturor echipamentelor, iar routerul va fi utilizat la Şcoala Primară Dornișoara. De altfel, primarul Viluț Mezdrea a arătat că acest proiect a fost realizat cu sprijinul consultantului Doina Iacoban de la REGIONAL CONSULTING SUCEAVA.

Trebuie precizat că Primăria Poiana Stampei este printre primele unități administrativ teritoriale din județul Suceava care au depus spre finanțare astfel de proiecte menite să vină în sprijinul unităților școlare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.