Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat comunei Arbore, la începutul lunii iulie, suma de 112.693 de lei, în vederea decontării facturilor pentru obiectivul de investiții „Modernizare Școala Gimnazială Luca Arbore, corp A, Arbore”. Trebuie precizat că proiectul a fost implementat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II (PNDL).

Potrivit edilului Dan Tiperciuc, valoarea totală a proiectului se ridică la 1.125.000 de lei, iar acesta a prevăzut schimbarea acoperișului, a instalației electrice, a instalației termice, dar și modernizarea sălilor de clasă, dotarea laboratoarelor și achiziția de mobilier școlar. 

Pe lângă lucrările prevăzute în proiectul finanțat cu fonduri guvernamentale, cu bani de la bugetul local al comunei Arbore au fost realizate și lucrări de amenajare exterioară.

„Educația reprezintă o prioritate și, de aceea, o parte din investițiile făcute s-au concentrat pe școli. Chiar dacă mai avem mici lucrări în derulare, toate unitățile școlare din comuna noastră sunt primitoare și moderne”, a spus primarul comunei Arbore, Dan Tiperciuc.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.