Pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, Primăria municipiului Suceava a definitivat și a realizat 32 de locuri speciale pentru afișaj în toate cartierele sucevene.

„Am dat dispoziția de primar în acest sens. Fac un apel la partidele politice să respecte afisajul”, a subliniat Ion Lungu.

Acesta a reamintit că a fost un succes afișajul la alegerile locale din vară, unde toate partidele politice au respectat afișajul electoral.

„Acum legea este și mai restrictivă și nu se pot pune afișe pe spațiile private, chiar dacă există acordul proprietarului. Afișele electorale se vor pune doar la locurile speciale amenajate”, a mai declarat Lungu.

Ion Lungu a subliniat că un partid politic poate expune maxim două afișe electorale.

„Dacă va fi cazul, Poliția Locală va interveni și îi va amenda pe cei care nu respectă regulile”, a mai spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Totodată, conform edilului, s-au făcut modificări la arondarea unor anumite porțiuni de străzi la anumite secții de votare, deoarece se depășea numărul maxim de votanți la o singură secție, iar conform legii, nu pot fi mai mult de 2.000 de cetățeni arondați la o secție de votare. Edilul sucevean a dat exemplu strada Ana Ipătescu, unde va fi nevoie să fie repartizată o porțiune de stradă către Școala Generală nr. 1 Suceava și Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.

„Și la Colegiul Mihai Eminescu din Suceava sunt străzi care au fost arondate la secția de pe strada Cernăuți, secție ce a fost desființată”, a încheiat Lungu.

Strada Mihail Kogălniceanu, Bogdan Vodă și Zimbrului sunt doar câteva străzi unde se va realiza o nouă arondare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.