Prefectul Florin Sinescu a discutat marţi, 22 octombrie, la ședința cu primarii din sala „Ştefan cel Mare” a Palatul Administrativ, despre venitul minim garantat și modificările privind ajutoarele de încălzire.

Printre modificările aduse se numără obligativitatea prezentării adeverinţei din care să rezulte că sunt înregistrate în evidenţa AJOFM. În acele adeverințe, trebuie specificat faptul că respectivele persoane sunt apte de muncă, dar nu realizează venituri din salarii sau din alte activităţi. Adeverințele trebuie aduse din trei în trei luni, faţă de până acum, când aveau această obligaţie lunar.

O altă modificare este modul de calcul al cuantumului realizat ca diferenţă între nivelurile prevăzute de lege şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure. Totodată, schimbări sunt și la lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului social. Respectiva listă cuprinde clădiri şi bunuri mobile, precum şi suprafeţe de teren a căror valoare depăşeşte cumulat suma de 1000 de euro pentru persoane singure, sau 2500 euro pentru familie.

Ultima modificare are în vedere obligaţia solicitantului pentru ajutorul social de a menţiona în cererea şi declaraţia pe proprie răspundere a bunurilor aflate în proprietate, închiriere, concesiune, comodat sau altă formă de deţinere. Persoanele care solicită ajutorul pentru energie termică au obligaţia de a completa numărul de camere din locuinţă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.