Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, ca for decizional, un proiect de lege prin care angajaţii din România vor avea acces online la propriile date din Registrul de evidenţă a salariaţilor – REVISAL.

Românii vor avea acces la REVISAL şi vor putea verifica dacă le sunt plătite contribuţiile, precum şi să îşi descarce singuri adeverinţe de vechime. Totodată, în REVISAL vor fi introduse şi alte informaţii, precum studiile sau specializările dobândite. Guvernul are la dispoziţie 60 de zile să implementeze modificările aduse legii, conform reporterului Observator Larisa Bernaschi.

Proiectul de lege al USR asigură acces, online şi neîngrădit, la datele proprii din Registrul de evidenţă a salariaţilor (REVISAL). Astfel, angajaţii vor putea vedea, oricând, informaţiile privind contractele de muncă şi vechimea, dar şi dacă angajatorii le-au plătit contribuţiile către stat.

De asemenea, în Registrul de evidenţă a salariaţilor vor fi incluse, de acum înainte, şi informaţii despre nivelul şi specialitatea studiilor absolvite, pentru a veni în sprijinul celor care ocupă funcţii pentru care sunt obligatorii anumite calificări.

”Fără birocraţie inutilă, fără proceduri greoaie şi consumatoare de timp, angajaţii din România vor avea acces, online şi neîngrădit, la datele proprii din Registrul de evidenţă a salariaţilor (REVISAL). Vor putea vedea, oricând, informaţiile privind contractele de muncă şi vechimea, dar şi dacă angajatorii le-au plătit contribuţiile către stat. Pentru ca toate acestea să se întâmple este nevoie doar ca proiectul USR adoptat astăzi de Parlament, iniţiat de deputata Cristina Prună, să devină lege prin promulgare de către preşedinte”, a transmis USR, potrivit observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.