Dacă anul trecut se discuta despre terasa unui pub din centrul Sucevei, care aparține fiului primarului Ion Lungu, terasă care ocupa tot trotuarul din zona centrală, anul acesta Lungu a găsit o metoda mai bună de a „fenta” legea și a atrage aproape toată consumația către Oscar Wilde.

După ce s-au purtat zeci de discuții și s-au adus numeroase acuzații primarului, cum că fiul acestuia și-a extins terasa pe tot trotuarul din fața localului „proprietate familială”, faptă pedepsită de lege, lege neputincioasă în fața primarului municipiului reședință de județ, o „găselniță” salvează numele edilului șef. Zona recent renovată, fără prea mult bun gust, ce-i drept, aștepta parcă o pată de culoare… iar pata de culoarea a și venit. De la griul excesiv de pe esplanadă, umbrelele terasei Oscar Wilde încălzesc atmosfera cu un negru „aprins”, pătat de reclame. Singura terasă existentă în acest moment în buricul târgului este cea care anul trecut nu mai „încăpea” de pietoni. S-a mutat acum, fără jenă, pe spațiul amenajat în fața Casei de Cultură.

Interesant este faptul că, până mai ieri, discuțiile se purtau astfel încât niciun alt local nu prea putea deschide un punct de lucru în această zonă. Asta pentru că, firesc de altfel, cei care își doresc să deschidă o terasă pe esplanadă, trebuie să ofere clienților posibilitatea de a avea acces la toaletă. Fără a ne gândi prea mult, care este pub-ul care poate oferi cel mai simplu această posibilitate, sau care este cel mai bine poziționat? Oscar Wilde, desigur. Probabil din cauza presiunilor de mai multe feluri, Lungu, în mărinimia sa, a dat posibilitatea și celorlalte localuri de renume din oraș să își amplaseze terasele aproape de cea a pub-ului mai sus aminitit, cu o condiție. Adică, aceeași condiție. Clienții să aibă acces la toaletă. Din informațiile pe care le deținem până acum, problema a fost rezolvată, însă, deși sezonul este deschis de câteva săptămâni, singura terasă existentă este cea deținută de Oscar Wilde.

Nu știm care este înțelegerea, dacă există vreo înțelegere între „businessmanii” de Suceava, sau dacă unii doar întârzie în a scoate un profit, însă cert este că sucevenii care ies la plimbare pe esplanada din centru au o singură opțiune în a consuma un ceai, o cafea sau o băutură răcoritoare. Lungu dă asfaltul, Lungu dă curentul, Lungu dă căldura, Lungu dă startul și tot Lungu dă cafeaua.

DSC_0002DSC_0014

 

2 Responses

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.