Petru Jecalo a devenit cunoscut în județ în urma materialelor prezentate de SuceavaLive cu podelele rupte din Primărie, cu un viceprimar irascibil și deranjat de prezența jurnaliștilor, dar și cu subiectul gunoaielor pe care acesta plătește anual sume exorbitante.

Dacă anul trecut, pentru „Colectare și transport deșeuri reciclabile – Fracție uscată”, Primăria Moldova Sulița a plătit  suma de 79.200,00 RON (16.087,10 EUR), iar pentru „Servicii de colectare deșeuri menajere și deșeuri similare – fracție umedă a plătit 59.000,00 RON (11.984,08 EUR), anul acesta Primăria lovește din nou.

Informațiile sunt publice și pot fi verificate de către orice contribuabil.

Anul acesta, pe 16 iunie, la ora 15:11, Primăria Moldova Sulița a mai încheiat un contract pentru „Servicii de colectare deșeuri menajere și deșeuri similare – fracție umedă”, în valoare de 97.500,00 RON (19.717,28 EUR).

Și, imaginați-vă că o Primărie care cheltuie sumele acestea pe gestionarea deșeurilor, tocmai a fost amendată de Garda de Mediu cu suma de 15.000 de lei pentru „cât de curat este în comună”.

Contactat telefonic pentru a explica cum reușește astfel de recorduri: să cheltuie o căruță de bani cu gunoaiele și, totuși, să fie o localitate amendată pentru deșeuri, primarul Jecalo a fost extrem de supărat.

Cu inima zdrele, a cerut mai întâi ca reporterul să-și ceară scuze pentru tot răul făcut cu dezvăluirile din materialele anterioare.

Și, pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, primarul a închis telefonul și ferește din când în când perdeaua de la geam să vadă dacă nu cumva reporterul este iar la ușa sa.

Nu de alta, dar nici podeaua n-a mai reușit să o șlefuiască și a pus-o exact cum a luat-o din banzic și nici nu era pregătit de întâlnirea cu presa, parfumul cu note orientale fiind uitat în portiera mașinii.

Și de data aceasta, firma care se va ocupa de gestionarea deșeurilor în comuna Moldova Sulița este S.C. FLORCONSTRUCT S.R.L., o firmă colectoare de bani și deșeuri în aproape tot județul.

Vă reamintim că Petru Jecalo s-a mai remarcat de-a lungul timpului și prin alte declarații controversate.

Acesta a mai spus în trecut: „dacă nu ne omoară coronavirusul, ne omoară foamea”, „sunt medic și știu puțină medicină”, „nu cred în vaccin, dar recomand” și lista poate continua.

De altfel, acesta se remarcă zilnic și în rândul cetățenilor, alături de viceprimarul de la Moldova Sulița, printr-o administrație demnă de consemnat…

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.