Autoritățile socevene au depus o coroană de flori la bustul lui Iancu Flondor, de Ziua Bucovinei. Astfel, la momentul solemn au luat parte președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul județului, Alexandru Moldovan, subprefectul Daniel Prorociuc, primarul Ion Lungu și deputatul PNL de Suceava Ioan Balan.

Astfel, șeful administrației județene a declarat că a depus o coroană simbolică la bustul lui Iancu Flondor, cel care a pus cel mai mult suflet la Unirea Bucovinei cu țara.

„Mă bucur că pot să fiu aici cu colegii și prietenii mei șă aducem, în fiecare an, un omagiu de Ziua Bucovinei. La mulți ani și gânduri bune pentru bucovinenii noștri! Aprecieri și felicitări pentru modul de a fi! Bucovinenii sunt oameni toleranți! Suntem într-un ținut binecuvântat de Dumnezeu! De aici, din inima Sucevei, le transmit astăzi, de Ziua Bucovinei, un gând bun și de prietenie. La mulți ani, Bucovina mea dragă! La mulți ani, bucovineni!”, a transmis Gheorghe Flutur.

De cealaltă parte, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a subliniat că, în acest an, Ziua Bucovinei este sărbătorită într-un context special și nedorit, însă este de datoria tuturor să își cinstească înaintașii.

„La mulți ani, dragă Bucovină! La mulți ani, dragi bucovineni!”, a transmis Alexandru Moldovan.

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan le-a urat „la mulți ani” tuturor bucinenilor din toate colțurile lumii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.