Europarlamentarul Monica Macovei, și-a lansat duminică fundația pe care o promis-o în urmă cu câteva luni. Numele acestui ONG fondat de cea care se intitulează ”mama DNA” este M10.

 

 

Monica Macovei, fost candidat la alegerile prezidentiale a transmis public că atât în campania electorală, cât şi după ce  Iohannis a fost ales preşedinte, i-a cerut acestuia să schimbe legea partidelor, dar şi pe cea electorală astfel încât în România să poată fi introdus votul electronic, însă nu s-a mai întâmplat nimic.

”I-am scris cea de a două scrisoare după turul doi şi am vorbit la telefon şi a zis că este de acord cu cele două proiecte, cu votul elecronic şi cu schimbarea legii partidelor. Am văzut că nu s-a mai întâmplat nimic şi se va înfiinţa un partid în alte condiţii”, a precizat  Macovei.

Totodată,  Macovei îi atrage atenţia lui Klaus Iohannis că declaraţiile acestuia legate de prezenţa procurorului general în CSAT aduc atingere independenţei justiţiei.

”Sunt periculoase de natură să afecteze independenţa justiţiei. Poate că a fost prost sfătuit şi va renunţa la aceste lucruri”, a punctat Monica Macovei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.