Realizarea unui monument dedicat Marii Uniri va fi dezbătută în ședința Consiliului Local Suceava de miercuri, 25 octombrie.
Vrem să facem un monument al Unirii. Ne dorim ca până la data de 28 noiembrie 2018 să inaugurăm acest monument al unirii. În urma discuțiilor avute la Primărie cu specialiștii, având în vedere că zona centrală este o zonă reprezentativă, este kilometrul zero al orașului și sunt mai multe monumente, statui și instituții publice acolo, am propus amplasarea monumentului vizavi de clădirea Consiliului Județean, pe o suprafață de 50 mp. Sper să se aprobe acest proiect în Consiliul Local și să demarăm lucrările. Ne dorim ceva care să fie reprezentativ pentru Bucovina”, a declarat primarul Ion Lungu.


De asemenea, în ședința CL Suceava, va fi demarat și concursul de stabilire a soluției artistice pentru Monumentul Unirii. Din juriu vor face parte trei reprezentanți, de la Uniunea Artiștilor Plastici, Uniunea Arhitecților și Primăria Suceava. Cel mai bun proiect va obține suma de 10.000 de lei, 5.000 de lei va primi proiectul de pe II și 2.000 de lei pentru locul III.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.