Luni, 24 februarie, Secția 5 Poliție Rurală Dărmănești a fost sesizată prin SNUAU 112 de către C. Florin, de 35 ani, din comuna Comănești, despre faptul că în curtea imobilului a găsit o armă.

În urma primelor verificări s-a stabilit că susnumitul locuiește în sat/com. Comănești, de aproximativ  8 ani. În data de 24 februarie 2020, în jurul orei 16.30, în timp ce efectua lucrări de construcție la o anexă situată în curtea imobilului a găsit un pistol ce se afla într-un toc de piele și două încărcătoare fără muniție. Arma se afla deasupra tocului ușii care face acces în anexă (șură), în perete și a fost descoperită în momentul în care bărbatul a distrus zidăria. Pistolul se află într-o stare avansată de degradare, fiind afectat în totalitate de rugină.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul SAESP – IPJ Suceava ocazie cu care a fost  identificat un pistol ruginit cu mâner de culoare neagră, fără serie sau număr și două încărcătoare fără elemente de muniție. Cu ocazia audierii, bărbatul a declarat faptul că deține proprietatea din anul 2012, când a primit-o moștenire de la mama sa și nu cunoaște proveniența armei, aceasta fiind zidită în peretele anexei până la demolare.

Arma identificată a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.