Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, depusă de PSD-ALDE, a fost adoptată ieri de Camera Deputaţilor cu 189 de voturi „pentru” , 11 „împotrivă” şi 86 de abţineri.

achim irimescu

Moţiunea simplă „Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă” îndreptată împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, a fost iniţiată de 84 de parlamentari PSD şi ALDE. Deşi aceştia cer ca Irimescu să plece din Guvern, o moţiune simplă nu impune, potrivit regulamentului, demisia unui ministru.

Iniţiatorii susţin că „în decursul anilor trecuţi Guvernul Ponta a reuşit să aducă agricultura şi industria alimentară pe unul dintre primele locuri în economia românească”, iar actualul ministru al Agriculturii are ca preocupare zilnică distrugerea „acestui sistem performant pe care l-a parazitat”.

Preocuparea zilnică a acestui ministru este de a distruge câte ceva din sistemul performant pe care l-a paralizat, fără a construi absolut nimic. Trecând peste declaraţiile halucinante ale domnului Irimescu, prin care a nenorocit fermierii şi investitorii români din sectorul alimentar sau uneori au stârnit râsul unei ţări întregi, acţiunile şi inacţiunile ministrului Irimescu afectează siguranţa naţională, prin ameninţarea securităţii alimentare a României”, susţin semnatarii moţiunii simple.

Cei 84 de parlamentari PSD și ALDE consideră că Achim Irimescu trebuie să plece „pentru a nu desfiinţa din economia României întreg sectorul agro-alimentar” şi pentru a nu-i transforma pe români în „cerşetorii Europei”.

Iniţiatorii moțiunii mai fac trimitere și la „derapajele grave” din agricultură privind neacordarea plăţilor directe, blocarea proiectelor de investiţii în domeniul irigaţiilor, precum şi managementul deficitar al Ministerului Agriculturii şi instituţiile din subordinea acestuia, susţinând că de la actualul ministru au auzit „doar scuze şi motivaţii despre cum nu se poate sau de ce nu se poate să facă treabă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.